"My Salinger Year" van regisseur Philippe Falardeau beleeft zijn wereldpremière op het 70ste Internationaal Filmfestival van Berlijn. De hoofdrollen zijn weggelegd voor het ijzersterke vrouwelijke duo Sigourney Weaver en Margaret Qualley (Once Upon a Time… in Hollywood). Daarnaast speelt ook Douglas Booth (Mary Shelley) een van de hoofdrollen.

Het coming-of-age verhaal, gebaseerd op Joanna Rakoff's gelijknamige internationale bestseller, speelt zich af in het literaire New York van de jaren '90. De pas afgestudeerde Joanna (Qually) wil haar droom najagen om schrijver te worden en kan aan de slag als assistente van Margaret (Weaver), de stoicijnse en ouderwetse agente van J.D. Salinger. Joanna spendeert haar dagen in een luxueus kantoor, terwijl ze 's nachts in haar armtierig Brooklyns appartement thuiskomt bij haar socialistische vriend.

“We zijn vereerd om de 70ste editie van het festival te openen met dit coming-of-age verhaal dat het standpunt van de protagonist benadert met een frisse blik die allesbehalve naief is.” aldus Carlo Chatrian, de nieuwe artistiek directeur van het Filmfestival van Berlijn.

Philippe Falardeau is voor de tweede keer geselecteerd op de Berlinale, 11 jaar na C’est pas moi, je le jure !, die naar huis ging met de The Grand Prix of the Generation Kplus International Jury for the Best Film, en de Kristallen Beer voor Beste Film. De regisseur was ook geselecteerd in de Quinzaine des réalisateurs in Cannes in 2006 met Congorama, in Locarno in 2011 met Monsieur Lazhar (Publieksprijs en Variety Prijs Piazza Grande) en in 2015 met Guibold s’en va-t-en- guerre.

Paradiso Filmed Entertainment brengt My Salinger Year uit in de zalen eind 2020.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: