Abel Ghekiere (1996) is een Belgische muzikant, momenteel gevestigd in Antwerpen. Zijn unieke sound komt voort uit het samenvoegen van moderne jazz, traditionele folk en field recordings. Door klassieke arrangementen en een filmische benadering van compositie, vertelt Ghekiere een verhaal over verdriet en de zoektocht naar troost.

‘Love Supreme’ is de eerste single van het opkomend album "voor het verdwijnt, en daarna verschijnt". Op zowel klarinet, gitaar, piano als cello gaat hij op zoek naar resonantie aan de hand van een intuïtief en soms uitgekleed proces van muzikale expressie. De herinneringen aan zijn vader, beeldend kunstenaar Joris Ghekiere (1955 - 2016), vormen de basis van het gehele album maar komen bijna letterlijk tot uiting in deze eerste introductie tot Ghekiere’s muziek.

‘Love Supreme’ komt 29 januari uit op op alle platformen, gereleased bij RotKat records. Het debuutalbum: voor het verdwijnt, en daarna verschijnt in april 2021 met release show in DEStudio, Antwerpen.

De werken van de Belgische kunstenaar vormen een grote inspiratie voor zowel de muziek als de bijhorende video, gemaakt door de cinematografe Camille Ghekiere.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over