Groot is de belangstelling voor de 4de editie van Het Festival Van De Ambiance, op zaterdag 6 december in ’t Kuipke in Gent. Vooral de gevarieerde muzikale affiche, die bestaat uit 14 top-artiesten - een perfecte combinatie van Schlager (Christoff, De Romeo’s, Bart Kaëll, Lindsay) en populaire variété artiesten (René Froger, Gene Thomas) aangevuld met interationale toppers (Vengaboys, The Gibson Brothers) valt erg in de smaak bij het publiek. “Aanvankelijk waren het vooral bezoekers uit Gent en Oost-Vlaanderen die de weg vonden naar ’t Kuipke, maar nu al merken we de regio-verruiming en zien we dat er heel wat bezoekers uit de naburige regio’s tickets bestellen voor Het Festival Van De Ambiance”, laten de organisatoren optekenen. Voor tickets en info kan je surfen naar http://www.hetfestivalvandeambiance.be

Het Festival Van De Ambiance heeft na drie uiterst succesvolle – quasi uitverkochte – edities, duidelijk z’n weg gevonden bij het grote publiek. Op zaterdag 6 december zal ’t Kuipke in Gent opnieuw bruisen voor de 4de editie van het muzikale volksfeest. De baseline Samen Is Het Feest zal Het Festival Van De Ambiance meer dan ooit waarmaken, zeker wanneer je kijkt naar de gezonde, brede, muzikale mix. In het rijtje schlager- en volksartiesten wist de organisatie dit jaar weer de crème de la crème te strikken. Christoff, Willy Sommers, Jo Vally, Bart Kaëll, Yves Segers, Swoop, Laura Lynn, Luc Steeno en De Romeo’s tekenen present, net als Dennie Christian. Voor de populaire variété noot zorgen Gene Thomas én René Froger. In de jaren tachtig was er in Nederland alleen maar René Froger, nog voor er sprake was van Marco Borsato, Guus Meeuwis of Jan Smit. In z’n eentje stond Froger - de man met de krachtige stem – aan de absolute top en scoorde hij met ‘Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken (Een Eigen Huis)’ en ‘Just Say Hello’. In de jaren negentig deed Froger het nog eens over met ‘Crazy’, een aanstekelijke pop-dance single die je nog steeds veelvuldig hoort op de radio.

Niet alleen met de aanwezigheid van René Froger etaleert Het Festival Van De Ambiance z’n brede muzikale draagvlak, ook de komst van de Vengaboys – iconen uit de 90’s - is hier een goed voorbeeld. Met ‘Up & Down’, ‘We Like To Party’ en ‘Boom, Boom, Boom’ hebben de Vengaboys wereldhits gescoord. Met veel enthousiasme komt één van de meest succesvolle Eurodance bands ooit naar ’t Kuipke afgezakt.

En alsof Het Festival Van De Ambiance nog niet compleet genoeg was, zullen ook The Gibson Brothers – disco- iconen uit de 80’s – hun opwachting maken in Gent. Met ‘Cuba’ en vooral met de meezinger ‘Que Sera Mi Vida’ mag je er zeker van zijn dat de feestvreugde compleet gaat zijn.

Voor de 4de keer is Filip D’Haeze de gastheer op Het Festival Van De Ambiance en na afloop zorgen Sven Ornelis en Dimitri Vantomme nog voor een stomende deejay-set.

Nationaal

Nu al opmerkelijk is de groeiende nationale belangstelling die er ontstaan is voor Het Festival Van De Ambiance. “We merken dat de ticketkopers voor de komende editie niet alleen uit Gent en regio komen. Heel wat mensen komen van verder en maken in groep of per bus de verplaatsing naar ’t Kuipke in Gent. We mogen dus zeggen dat Het Festival Van De Ambiance een ruimer, nationaler karakter heeft gekregen”, klinkt het bij de organisatoren.

Het Festival Van De Ambiance vindt plaats op zaterdag 6 december 2014 in ’t Kuipke in Gent, met optredens van De Romeo’s, Willy Sommers, Jo Vally, Lindsay, Yves Segers, Christoff, Bart Kaëll, Laura Lynn, Luc Steeno, Swoop, Dennie Christian, Vengaboys, The Gibson Brothers en René Froger. Er zijn dj sets van Dimtri Van Tomme en Sven Ornelis. Tickets en info via http://www.hetfestivalvandeambiance.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Festival Van De Ambiance
Datum: 
Zaterdag 6 december 2014
Locatie: 
't Kuipke, Gent

Reservatie:

Meer over