Het internationaal filmfestival van Berlijn heeft de Franse film ‘Django’, over jazzgitarist Django Reinhardt, gekozen als openingsfilm voor de 67eeditie op 9 februari aanstaande.
De opening van de Berlinale betekent tevens de wereldpremière van de film. Festivaldirecteur Dieter Kosslick bestempelde de film als een ‘aangrijpend overlevingsdrama’.

‘Django’ is het regiedebuut van de Franse cineast Étienne Comar , ook wel bekend als schrijver en producent van ‘Of Gods and Men’ en de het met zeven Césars bekroonde ‘ Timbuktu’.

De film gaat over de vlucht van jazzmuzikant Django Reinhardt uit het door de nazi’s bezette Parijs in 1943. Reinhardt, geboren in een dorp in Henegouwen was zigeuner, een bevolkingsgroep die door de nazi’s werd vervolgd. Dit weerhield hem er niet van om te stoppen met het spelen van zijn geliefde jazzmuziek. Django Reinhardt wordt beschouwd als de pionier van de Europese jazz en de vader van de zogenaamde Swing Jazz.

Django Reinhardt wordt vertolkt door Reda Kateb (‘Un Prophète’, ‘ Zero Dark Thirty’). Andere rollen zijn weggelegd voor Cécile de France (‘Russian Dolls’, ‘ The Kid with a Bike’, Àlex Brendemühl en Ulrich Brandhoff. De muziek voor de film wordt verzorgd door de Nederlandse jazzgroep Rosenberg Trio.

Voor deze filmrelease werkt Kinepolis Film Distribution samen met Splendid Film Nederland, die de film aangekocht heeft voor distributie in Nederland, België en Luxemburg.
'Django’ zal vanaf 26 april 2017 in de Belgische bioscopen te zien zijn.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over