Vandaag komt Prince – fenomenaal zanger, gitaarwonder, topdanser, rasentertainer, excentriekeling – op de proppen met niet één maar twee albums, via Warner Bros. Records.
Door twee albums op dezelfde dag te releasen geeft Prince zijn fans de kans om te proeven van al zijn muzikale talenten. Met Art Official Age en Plectrumelectrum krijg je als fan dan ook twee duidelijk verschillende en op zichzelf staande luisterervaringen.

Art Official Age is het 33e soloalbum van Prince en kan worden geduid als een klassiek Prince-album, geproducet, gearrangeerd, geschreven en uitgevoerd door Prince en Joshua Welton. Dit album bevat ook de single FUNKNROLL, een donkere R&B en hiphop track met een bekende feestelijke funky Prince-sound die toch heel hedendaags aandoet.

Plectrumelectrum is dan weer een klassieke bandplaat met 3RDEYEGIRL, waar Prince ook deel van uitmaakt en waar naast hem het meidentrio Donna Grantis (gitaar), Hannah Ford Welton (drum) en Ida Nielsen (bas) mee de plak zwaait. Live en analoog opgenomen is het album een ‘electrifying funk-rock statement’. Veel van de tracks van Plectrumelectrum zijn live ook al te horen geweest tijdens de Hit & Run tour, waarmee Prince dit jaar de wereld rondreisde en ook het Belgische Sportpaleis aandeed op 27 mei. Daarnaast dook hij ook onverwacht op voor een aantal intieme shows in kleine zalen.

De splinternieuwe albums zijn historisch omdat Prince weer terugkeert bij Warner Bros Records, zijn orginele thuislabel. Deze hernieuwde samenwerking kondigde zich eerder dit jaar al aan met de mededeling vanuit Warner Bros dat Prince weer eigenaar is van de masters van zijn legendarische albums uit de jaren ‘80 als Dirty Mind, 1999, Purple Rain en Sign ‘O’ the Time’.

​Tracklisting Art Official Age

 1. Art Official Cage
 2. Clouds
 3. Breakdown
 4. The Gold Standard
 5. U Know
 6. Breakfast Can Wait
 7. This Could Be Us
 8. What It Feels Like
 9. Affirmation I & Ii
 10. Way Back Home
 11. Funknroll
 12. Time
 13. Affirmation Iii

Plectrumelectrum

 1. Wow
 2. Pretzelbodylogic
 3. Aintturninround
 4. Plectrumelectrum
 5. Whitecaps
 6. Fixurlifeup
 7. Boytrouble
 8. Stopthistrain
 9. Anotherlove
 10. Tictactoe
 11. Marz
 12. Funknroll

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over