In de straten van Mechelen hangt de komende weken een zomerse, muzikale sfeer. Vanaf vandaag zal er namelijk elke vrijdag en zaterdag een mobiele dj rondrijden op verschillende plekken in Mechelen.

Muziek op wieltjes is een onderdeel van het programma De Zomer is van Mechelen. Dit jaar bevat het alternatief zomerprogramma verschillende nieuwe evenementen en activiteiten. “Deze zomer pakken we de feesten helemaal anders aan. Muziek op wieltjes staat daar symbool voor. We trekken naar de Mechelaars zelf, langs wijken, pleinen en ook de woonzorgcentra.”, aldus Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest.

Mobiele muziek vult straten en pleinen in de wijken

Op vrijdagavond, tussen 20 en 22 uur, rijdt Muziek op wieltjes langs verschillende wijken in Mechelen. Zo brengt De Zomer is van Mechelen de muziek naar álle Mechelaars: de woonzorgcentra, het opvangcentrum voor vluchtelingen, pleintjes in de wijken en woonblokken.

Het parcours van de dj is in samenspraak met verschillende partijen, zoals Woonpunt Mechelen. Zo bereikt de muziek alle hoeken van de stad. Arthur Orlians, voorzitter van Woonpunt Mechelen, is enthousiast over de samenwerking. “Intieme bakfietsenconcerten die van wijk tot wijk trekken, dat is Mechelen op z’n best. We vergeten daarbij ook de meest kwetsbaren niet en organiseren bakfietsconcerten in verschillende sociale woonwijken. We brengen de cultuur en muziek letterlijk náár de Mechelaar, brengen buren samen, en halen mensen uit hun isolement. Als stad mogen we trots zijn op deze initiatieven.”, aldus Orlians.

De dj, DJ Caravan, neemt een uitgebreid repertoire mee. Iedereen kan dus zijn muzikale hart ophalen tijdens het programma Muziek op wieltjes: van gouden klassiekers tot hedendaagse hits.

Muziek ondersteunt horeca en handelaars

Elke zaterdagnamiddag zakt de bakfiets af naar de binnenstad en trekt hij door het centrum van Mechelen. De focus ligt hierbij op het ondersteunen van de handel en horeca. De zomerse sfeer die de mobiele dj met zich meebrengt, steekt een hart onder de riem van alle hardwerkende Mechelaars.

Naast gezelligheid geeft de aanwezigheid van de dj dan ook een belangrijk signaal aan de bewoners en bezoekers: deze zomer beleven we allemaal samen in Mechelen. De basis daarvoor is een goede samenwerking en dat weet ook Christian Michiels, voorzitter van Horeca Mechelen. “In een samenwerking met Mechelen feest, hebben Horeca Mechelen en Mechelen MeeMaken gebrainstormd om de zomer van Mechelen toch nog zoveel mogelijk in te vullen. Zo zijn we tot heel leuke miniprojectjes gekomen om de Mechelaar toch een muzikaal plezier te gunnen. Deze mobiele dj is daar slechts een onderdeel van. De zomer heeft nog veel in petto als we zo verder kunnen blijven samenwerken.”, aldus Michiels.

Entertainment op een milieuvriendelijke én veilige manier

De mobiele dj beweegt zich ecologisch en volledig autonoom door de stad. Het vervoersmiddel, een bakfiets, gemaakt uit gerecycleerde materialen, werd vervaardigd in een ecologische werkplaats die 100% op zonne-energie werkt.

Er wordt ook rekening gehouden met de veiligheidsmaatregelen. “De mobiele dj is er om achtergrondmuziek te voorzien op diverse plekken in de stad. De dj staat zelden stil en rijdt elk weekend langs een ander parcours. Daarnaast staat hij steeds op plaatsen waar er voldoende ruimte is om afstand te bewaren. Zo kan iedereen op een veilige manier genieten van muziek in én buiten de stad.”, aldus Calvo.

De bakfiets rijdt nog tot het eind augustus op vrijdag en zaterdag rond in Mechelen. Houd de website, Facebook en Instagram van De Zomer is van Mechelen in de gaten voor al het laatste nieuws over Muziek op wieltjes en andere evenementen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: