De School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) vieren dit jaar twee jubilea. DeMusicalopleiding van het Koninklijk Conservatorium Brussel bestaat 25 jaar, de opleidingPodiumtechnieken van het RITCS bestaat 20 jaar. Om dit te huldigen brengen studenten samen met deKoninklijke Muziekkapel van de Gidsen de musical ‘The Story of Sacco & Vanzetti’ van Dirk Brossé enFrank Van Laecke.

VIDEO: Bekijk HIER alvast een muzikaal voorsmaakje van tijdens de persvoorstelling.

Voor dit prestigieus project werken vijfendertig studenten Musical, zeven studenten Podiumtechnieken en een vijftigtal muzikanten van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen samen. ‘The Story of Sacco & Vanzetti’ gaat over een rechtszaak in de Verenigde Staten waarbij twee Italiaanse gastarbeiders ten onrechte worden beschuldigd van een dubbele moord. Een verhaal over het brandend actueel thema migratie.

“Om onze jubilea te vieren slaan we met veel plezier de handen in elkaar. Met deze cross-over willen we musical een landingsplek geven in Brussel. Zinnema is de perfecte partner om een musical in hartje Anderlecht te brengen”, vertelt Lulu Aertgeerts, opleidingshoofd Musical. Dit benadrukt ook Yves Segers, kapelmeester van de Gidsen: “We waren met de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen op zoek naar een nieuw uitdagend project om onze Belgische componisten te kunnen uitdragen. We zijn dan ook enorm tevreden dat we de studenten de ervaring kunnen geven om met een professioneel harmonieorkest op het podium te staan.”

Het is niet de eerste keer dat de Musicalopleiding samenwerkt met het RITCS, maar deze keer gaat het wel om een verregaand partnership. “Een zevental studenten werken sinds januari fulltime aan dit project. We leiden onze studenten op tot makers die in dialoog durven gaan met regisseurs en scenografen”, aldus Harry Cole, vakhoofd Podiumtechnieken.

VIDEO: bekijk HIER hoe de hoofdrolspelers zich voorstellen

De vier hoofdrollen zijn weggelegd voor derdejaarsstudenten Bjarne Verschueren, Maud Hanssens, Lander Van Nuffelen en laatstejaarsstudent Nando Tilkin. Lulu Aertgeerts staat in voor de regie, de choreografie wordt verzorgd door Adam Solya en de muzikale leiding is in handen van Yves Segers.

Ook achter de schermen is er sprake van een samenwerking. De studenten van Hotelmanagement van de Erasmushogeschool Brussel verzorgen de catering voor alle medewerkers tijdens de voorstellingen. In 2022 verhuist een deel van het RITCS naar campus Kaai in Anderlecht. Zo zullen de School of Arts in de toekomst nog nauwer kunnen samenwerken.

De opleiding Musical van de Erasmushogeschool Brussel is een unieke bacheloropleiding in Vlaanderen van 4jaar. De afgestudeerden komen terecht in musicals in Vlaanderen maar ook in Nederland, Duitsland en Frankrijk.Anderen vinden hun weg in het gesproken theater of in dramareeksen bij verschillende televisiezenders. Grotenamen onder de alumni zijn o.a. Veerle Baetens, Jan Schepens, Ann Van de Broeck, Abigail Abraham, TinePriem, James Cooke en Bert Verbeke.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Story of Sacco & Vanzetti
Datum: 
8 mei (20u), 9 mei (20u) en 10 mei (15u)
Locatie: 
Zinnema, Veeweydenstraat 20-24, 1070 Anderlecht

Reservatie:

Meer over