Judas TheaterProducties, bekend van pareltjes als “Pauline & Paulette”, “Josephine B.”, “Lelies” en “De Muze Van Rubens”, brengt vanaf 16 november een nieuwe musicalcreatie. "De Rozenoorlog" is een zwarte musicalcomedy gebaseerd op het boek "The War of the Roses" van Warren Adler. Lucas Van den Eynde, Maike Boerdam, Myriam Bronzwaar, Marc Lauwrys en Laura Seys vormen de topcast van deze musical geschreven door Sam Verhoeven, Allard Blom en Frank Van Laecke, die ook instaat voor de regie. Op donderdag 20 oktober was de pers welkom in repetitieruimte Piste05 in Antwerpen voor een kennismaking met de cast en creatives, die alvast een tipje van de sluier oplichtten. Het werd een pittige en veelbelovende ontmoeting.

De aanwezige pers werd getrakteerd op een stukje uit de voorstelling. Meteen een gelegenheid om elke acteur voor het eerst in zijn rol te zien. Regisseur Frank Van Laecke getuigde alvast enthousiast: “Deze creatie is een waar feest! We krijgen bijzonder intense discussies tussen het echtpaar Lucas Van den Eynde en Maike Boerdam. Ook ervaren klasbakken Myriam Bronzwaar en Mark Lauwrys gaan heerlijk los in deze musicalcreatie. Jong talent Laura Seys laat zich niet omverblazen en zal het publiek zeker verbazen.

De pers maakte naast met de personages meteen ook kennis met de muziek, geschreven door Sam Verhoeven: “Vanaf nu is het één lange rechte lijn tot aan de première. Vlaanderen mag zich verwachten aan een nieuwe, spetterende musicalcreatie. Net als bij de vorige creaties van Judas TheaterProducties willen we met “De Rozenoorlog” verrassend uit de hoek komen en een vernieuwende voorstelling brengen met een link naar de actualiteit. Alweer een prachtige, creatieve uitdaging.”

"DE ROZENOORLOG" - DE NIEUWSTE MUSICALCREATIE VAN JUDAS THEATERPRODUCTIES GEBASEERD OP DE BESTSELLER "THE WAR OF THE ROSES" VAN WARREN ADLER.

“De Rozenoorlog” is een zwarte musicalcomedy gebaseerd op de bestseller “The War of the Roses” van Warren Adler. Frank Van Laecke regisseert en schreef samen met Allard Blom de teksten, Sam Verhoeven schreef de muziek. Judas TheaterProducties heeft een topcast bijeen gebracht met Lucas Van den Eynde, Maike Boerdam, Marc Lauwrys, Myriam Bronzwaar en Laura Seys. Zij zullen begeleid worden door een liveorkest. "De Rozenoorlog" speelt van 16 november tot en met 23 december in de Rode Zaal van het Fakkeltheater en gaat nadien, vanaf 12 januari 2017, op tournee door Vlaanderen.

Alles aan het huwelijk van Bob en Barbara Van Rozen lijkt een droom. Terwijl Bob zich stort op zijn carrière en het verdienen van genoeg geld, hangt Barbara haar studie aan de wilgen en richt zij zich volledig op het grootbrengen van de kinderen en het inrichten van hun absolute droomhuis. Tot de woning tot in de kleinste details is ingericht en de kinderen het huis uit zijn. Barbara zoekt wanhopig naar een nieuwe invulling van haar leven en begint in haar eentje een cateringbedrijf. En zo komt ze tot de conclusie dat zij en Bob volledig uit elkaar zijn gegroeid. Ze vraagt de scheiding aan. Het huis wordt de inzet van een bizarre vechtscheiding. Het ooit zo gelukkige huwelijk van de Van Rozens ontaardt in een oorlog: De Rozenoorlog. En daarin wordt niets of niemand gespaard…

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: