Vandaag, op zaterdag 27 februari, wordt in Vlaanderen het klassieke wielerseizoen op gang geschoten. Niet enkel de koers is van ons, want naast Tom Boonen & Co, maken ook de opera- en balletliefhebbers zich op voor hun klassieke voorjaar. Met 'La Bohème', 'Het Zwanenmeer' en 'Giselle' krijgen zij de komende maanden hun equivalent voor Milaan - San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs - Roubaix voorgeschoteld. Prachtige titels uit het klassieke repertoire, gebracht door internationale gezelschappen, met de crème de la crème onder de solisten. Kwaliteitsvolle, gereputeerde, maar toegankelijke klassieke producties, dat is waar Music Hall Classics ook dit voorjaar weer voor staat. Voor het volledige programma, surf naar: www.musichall.be

La Boheme

De melodramatische opera La Bohème behoort tot de absolute meesterwerken uit het Italiaanse repertoire en is anno 2016 nog steeds één van de populairste lyrische opera’s. La Bohème vertelt in een opeenvolging van prachtige scènes over levenslust en het leven nemen zoals het komt, van dag tot dag; genietend van vrienden en vrijheid. Aan de hand van de aangrijpende liefdesgeschiedenis van Mimi en Rodolfo – een onmogelijke en tragische liefde – beschrijft Puccini ook de harde levensomstandigheden van de arbeidersklasse en de pompeuze ontevredenheid van de bourgeoisie.

La Bohème vertelt een passioneel en tijdloos verhaal; een ode aan de jeugd en de liefde.

17/03: Capitole Gent - 18/03: Stadsschouwburg Antwerpen (laatste tickets!!) - Meer info & reservaties

Het Zwanenmeer

Het Zwanenmeer is een onsterfelijk sprookje over liefde, en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis; gesymboliseerd door de zwarte en witte zwanen Odette en Odile, die van elkaar verschillen als dag en nacht. Het sprookje voert ons naar een feeërieke wereld, waar de gedroomde liefde onmogelijk blijkt en de hoofdpersonages vluchten in hun fantastische verbeelding. Een geschiedenis waarin zowel melancholie als hoop vertegenwoordigd zijn. Liefhebbers beschouwen Het Zwanenmeer als een uniek ballet binnen de lyrische dans en één van de meest romantische verhalen die ooit op muziek zijn gezet. Dit meesterlijke stuk bevat alle rijke elementen van het romantische ballet uit de 19e eeuw en is een hoogtepunt van de klassieke dans zoals we die vandaag kennen.

28/04: Ethias Theater Hasselt - 30/04: Stadsschouwburg Antwerpen

01/05: Capitole Gent

wegens succes EXTRA VOORSTELLING op 30/04 om 15u.

in Stadsschouwburg Antwerpen!!

Meer info & reservaties

Giselle

Giselle hoort in hetzelfde roemrijke rijtje thuis als Het Zwanenmeer, De Notenkraker en De Schone Slaapster. Dankzij de virtuoze choreografie biedt Giselle alles wat je van een aangename balletavond mag verwachten. Romantiek op haar best! Het ballet vertelt het verhaal van een jong boerenmeisje, Giselle, dat verliefd wordt op Albrecht. Albrecht is eigenlijk een heer van adel, maar hij komt vermomd als een boer. Hilarion, de aanbidder van Giselle, is jaloers. Op een feest met de hertog en de hertogin onthult Hilarion de echte identiteit van Albrecht. Giselles hart is gebroken en ze doodt zichzelf met Albrechts zwaard. Na haar dood wordt Giselle een van de "Wili's". Dit zijn geesten van bedrogen vrouwen die 's nachts mannen in hun val lokken en hen laten dansen tot de dood. Wanneer Albrecht Giselles graf bezoekt, wordt hij door de Wili's in de val gelokt. Giselle moet mee dansen met de Wili's, maar tracht Albrecht te redden.

29/04: Stadsschouwburg Antwerpen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: