“Dit jaar kies je zelf je goede doel. Welke Vlaamse vzw verdient jouw steun?” Met die oproep gaven Studio Brussel en de Koning Boudewijnstichting vanmorgen het startschot voor de achtste editie van Music for life. De jaarlijkse solidariteitsactie vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 24 december onder de noemer “De warmste week”.

Het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom wordt van 17 december tot kerstavond de centrale locatie voor de achtste editie van de populaire solidariteitsactie. Wat er allemaal te gebeuren staat eind december en hoe Music for life er zal uitzien, doet Studio Brussel begin december uit de doeken.

Vlaamse VZW’S

Scholen, verenigingen, vrienden... kiezen dit jaar zelf welk goede doel ze tijdens Music for life willen steunen met een warme geldinzamelingsactie. Dat goede doel moet een Vlaamse vzw zijn die zich inzet voor de levenskwaliteit van anderen en hun omgeving, in Vlaanderen of daarbuiten. Op die manier wordt er geld ingezameld voor een brede waaier aan bestaande goede doelen in Vlaanderen: grote en kleine vzw’s, met een internationale of een net heel lokale werking, ...

Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen: “We geloven dat een solidariteitsactie als Music for life anno 2013 enorm relevant en warm is als we die nog meer met iedereen samen kunnen maken. Daarom willen we dit jaar iedereen zelf laten kiezen voor welk goede doel ze zich willen inzetten. Waarom zouden we één goed doel uitpikken als we kunnen samenwerken met zoveel vzw’s die zich al inzetten voor een solidaire samenleving? We zijn ervan overtuigd dat de Vlamingen ook dit jaar weer massaal warme acties op poten zullen zetten tijdens de week voor Kerstmis, zodat die week ook effectief “de warmste week” van het jaar wordt.”

Koning Boudewijnstichting

Een goed doel voorstellen kan vanaf vandaag via musicforlife.be. Nadien is het aan de Koning Boudewijnstichting, de structurele partner van Studio Brussel voor Music for life 2013, om het voorstel al dan niet goed te keuren. Op basis van een aantal criteria beslist de stichting autonoom of een voorgesteld goed doel aanvaard wordt of niet.

Van zodra een goed doel is goedgekeurd door de Koning Boudewijnstichting kunnen mensen nadenken over de acties die ze willen organiseren tijdens “De warmste week” van 17 tot en met 24 december.

Aan welke voorwaarden moet een goed doel voldoen?

1. Ze is een vereniging zonder winstoogmerk (vzw). De vereniging is een vzw naar Belgisch recht, met Nederlandstalige statuten, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad, en gebruikt het Nederlands voor alle administratieve handelingen. De vzw kan eigen activiteiten voorleggen in 2013. Feitelijke verenigingen komen niet in aanmerking.

2. Ze is Vlaams. De vzw is gevestigd in Vlaanderen of Brussel. Dat betekent dat de maatschappelijke zetel van de vereniging in Vlaanderen of Brussel is gevestigd, maar het kan ook gaan om een lokale afdeling. Ze heeft haar werking in Vlaanderen of daarbuiten.

3. Ze wordt beschouwd als een “goed doel”. De vzw zet zich in voor de levenskwaliteit van andere mensen en hun omgeving. Komen niet in aanmerking: verenigingen die uitsluitend activiteiten organiseren voor hun eigen leden, politieke partijen, scholen, ziekenhuizen, vzw’s die opgericht zijn door de overheid, bedrijfsfederaties, werkgevers- en werknemersorganisaties, jeugdbewegingen, serviceclubs.

Deze criteria moeten tezamen vervuld zijn.

De Koning Boudewijnstichting zal ook voor de ontvangst van de opbrengst zorgen en voor de uitbetaling van het ingezamelde geld aan de verschillende goede doelen. Via musicforlife.be kunnen geïnteresseerden alle praktische informatie vinden over het voorstellen van goede doelen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: