Vandaag trapt Mechelen houdt je Warm officieel haar winterperiode af met veel warme, gezellige activiteiten. Naast Mechelen in Vuur en Vlam krijgt de Mechelse wintercampagne een kers op de taart met het iconische Museum of the Moon van kunstenaar Luke Jerram n.a.v. het feestvieren van de Sint-Romboutstoren in 2020. Bezoek de installatie gratis van vrijdag 6 t.e.m. 27 december in de Sint-Romboutskathedraal. Door de succesverkopen van de theatervoorstelling Meisje van de Maan en het concert van de 1000 Klassiekers Radio 2 onder de gigantische maan, worden extra tickets in verkoop gezet. Ook de Schaatsboot en de kerstmarkt openen hun deuren vanaf vandaag.

Met de koude temperaturen en de kerstlichtjes in de winkelstraten gaan we helemaal over in eindejaarsmodus, én dat betekent dat het tijd is voor Mechelen houdt je Warm. Vijf weekends lang puur winterplezier voor iedereen. ‘We zijn heel tevreden dat Museum of the Moon nu ook in Mechelen neerstrijkt. Het kunstwerk is al op veel plekken geweest, maar het lijkt toch ergens speciaal gemaakt voor onze stad en de kathedraal. Het is een uitnodiging aan alle Mechelaars om hun toren nog eens te bezoeken. Een vertrouwde plek, maar dus tijdelijk ook met iets helemaal nieuws’, aldus Kristof Calvo (voorzitter Mechelen Feest).

Museum of the Moon viert de Sint-Romboutstoren

De Britse kunstenaar Luke Jerram brengt de befaamde Museum of the Moon naar Mechelen. Drie weken lang vindt dit kunstwerk onderdak in één van de mooiste locaties in de binnenstad: de Sint-Romboutskathedraal. Zelf is Luke Jerram enorm enthousiast en kent hij het verhaal van de Maneblussers: "Presenting the Museum of the Moon in Mechelen - the home of the fire extinguishers, makes perfect sense! Let’s hope no one raises the alarm when they see the moon this time! The story reminds me of the time I floated the moon on the docks of my home town of Bristol. A small child ran into a pub to find her mum, shouting "Mum, Mum, the Moon's fallen out of the sky!!".

Met een diameter van maar liefst zeven meter en zijn gedetailleerde NASA-beelden van 120 dpi van het maanoppervlak, kan je dit tussen 6 en 27 december gratis komen bezoeken. Met bijbehorende muzikale composities en een verzameling aan verhalen en mythologieën krijg je een totaalpakket tijdens je bezoek.

Daarnaast krijgt Museum of the Moon ook hier – zoals op vele andere locaties - eigen maan-geïnspireerde evenementen. Deel al je ervaringen met #MuseumoftheMoon en #onzetoren.

Is het toeval dat de maan net nu naar Mechelen afzakt? Dat is het zeker niet want naar aanleiding van het vieren van de Sint-Romboutstoren in 2020, trappen we het feestjaar af met dit indrukwekkend kunstwerk. Bovendien past dit ook helemaal bij het alombekende verhaal van de Maneblussers en wordt de toren hierdoor op unieke wijze in de kijker gezet. Doorheen het jaar kan je heel wat persoonlijke verhalen, anekdotes, weetjes, wist-je-datjes en legendes over de toren ontdekken via www.onzetoren.be. Vanaf nu tot eind volgend jaar verzamelen we beeldmateriaal via Instagram en/of Facebook via de hashtag #onzetoren en #ourtower. De verzameling aan quotes en foto’s worden op unieke wijze gepresenteerd. Hoe? Dat ontdek je via de website.

Groot succes Meisje van de Maan en de 1000 Klassiekers Radio 2

De verkoop van de theater- en muziekvoorstelling Meisje van de Maan was een overweldigend succes en de tickets waren in een mum van tijd uitverkocht. Door dit grote succes wordt een extra voorstelling op zondag 15 december om 20u toegevoegd. Bovendien worden er voor elke voorstelling extra kaarten in verkoop gezet. Snel zijn is de boodschap! Bestellen kan je via http://cultuurcentrummechelen.be/podium/2019-2020/lunaliahet-meisje-van-de-maan.

Ook de ticketreservering van de 1000 Klassiekers van Radio 2 was een overrompeling. Zelfs bij de aankondiging van het tweede concert diezelfde dag, was het een paar uur later volzet. Wie toch nog kans wil maken op een plaats, kan surfen naar https://radio2.be/artikels/speel-mee-en-win-tickets-voor-het-concert-van-het-1000-klassiekers-koor. Via deze weg maak je nog kans op de allerlaatste tickets.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: