Met 20 tracks is Muse de meest genoteerde artiest in de KINK 1500, op de voet gevolgd door Foo Fighters en Nirvana, die elk 17 keer voorbij komen. De KINK 1500 is de lijst met de 1500 beste alternatieve tracks ooit gemaakt en is van maandag 25 oktober tot en met vrijdag 5 november te horen op radiostation KINK, gepresenteerd door onder andere Michiel Veenstra, Eric Corton, Tessa Mol, Tim op het Broek en Metha de Vos.

De lijst is samengesteld op basis van een recordaantal stemmen uitgebracht door de luisteraars van KINK: er zijn maar liefst meer dan 120.000 stemmen binnengekomen.

De uiteindelijke Top 10 en daarmee ook nummer 1 van de KINK 1500 wordt gedurende de komende twee weken bepaald. Luisteraars kunnen via de KINK-site doorgeven welke van de tien hoogst geëindigde tracks hun persoonlijke favoriet is. De top 10 ziet er - op alfabetische volgorde - als volgt uit:

  • De Staat - Witch Doctor
  • Foo Fighters - Everlong
  • Metallica - Master of Puppets
  • Muse - Knights of Cydonia
  • Pearl Jam - Black
  • Queens Of The Stone Age - No One Knows
  • Rage Against The Machine - Killing In The Name Of
  • Rammstein - Deutschland
  • The Cure - A Forest
  • The Killers - Mr. Brightside

Ten opzichte van vorig jaar zijn er liefst 280 nieuwe titels binnengekomen. De hoogste nieuwe binnenkomers zijn CHVRCHES ft. Robert Smith - How Not To Drown op 81, Ramkot - Fever op 97, Placebo - Beautiful James op 133, Nothing But Thieves - Futureproof op 192 en Wolf Alice - The Last Man On Earth op 206. De hoogst genoteerde Nederlandse track is Witch Doctor van De Staat - hoe hoog deze track eindigt is afhankelijk van de stemronde voor de top 10.

De hele lijst is hier te lezen.

“In de nog geen drie jaar dat KINK bestaat is de KINK 1500 uitgegroeid tot het absolute vlaggenschip van het station", licht programmadirecteur toe. ”De lijst ademt waar KINK voor staat: klassiekers van grote alternatieve namen als Pearl Jam, Foo Fighters, Muse en Oasis, maar ook ruim baan voor nieuwe namen als Ramkot, Wolf Alice, Beabadoobee, Sam Fender en Sports Team. De lijst laat overduidelijk zien dat gitaarmuziek springlevend is!".

KINK is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt. Daarnaast is er themazender KINK DNA CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren ’80 en ’90, KINK INDIE met de beste nieuwe Indie Alternatieve en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over