Vandaag kondigde Muse hun achtste studioalbum 'Simulation Theory' aan dat uitkomt op 9 november. Het album telt 11 tracks en werd geproducet door de band zelf samen met gerenommeerde producers zoals Rich Costey, Mike Elizondo, Shellback en Timbaland. Elke song op het album zal een bijhorende muziekvideo krijgen.

De recente singles, ‘Something Human’, ‘Thought Contagion’ en ‘Dig Down’ en de nieuwste track ‘The Dark Side’ zijn beschikbaar als download bij de pre-order van het album. In ‘The Dark Side’ herkennen we meteen de klassieke Muse sound met scheurende gitaren, drums als een trein en de stem van Matt Bellamy die door merg en been gaat, het handelsmerk waarmee Muse moeiteloos stadions vult.

‘Simulation Theory’ komt uit als standaard versie (11 tracks), Deluxe (16 tracks), en Super Deluxe (21 tracks). Deze versie bevat onder meer een akoestische gospel versie van ‘Dig Down’, een featuring van The UCLA Bruin Marching Band op ‘Pressure’, een live versie van ‘Thought Contagion’, akoestische versies van verschillende tracks waaronder ‘Something Human en ‘Alternate Reality’ versies van ‘Algorithm’ en ‘The Dark Side’.

TRACKLISTING

Standard Album CD and Vinyl:
1. Algorithm
2. The Dark Side
3. Pressure
4. Propaganda
5. Break It To Me
6. Something Human
7. Thought Contagion
8. Get Up and Fight
9. Blockades
10. Dig Down
11. The Void
Deluxe Album CD:
1. Algorithm
2. The Dark Side
3. Pressure
4. Propaganda
5. Break It To Me
6. Something Human
7. Thought Contagion
8. Get Up and Fight
9. Blockades
10. Dig Down
11. The Void
12. Algorithm (Alternate Reality Version)
13. The Dark Side (Alternate Reality Version)
14. Propaganda (Acoustic)
15. Something Human (Acoustic)
16. Dig Down (Acoustic Gospel Version)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over