De Britse rockband is terug met een gloednieuwe single. 'Won't Stand Down' is een anthem van gecontroleerde chaos met zware gitaren en industriële vervormingen die Bellamy's opvallende teksten over het opkomen voor jezelf alleen maar kracht bijzetten. De track werd geproducet door Muse en gemixt door Dan Lancaster (Bring Me The Horizon).

“Won’t Stand Down is a song about standing your ground against bullies, whether that be on the playground, at work or anywhere,” vertelt Matt Bellamy. “Protecting yourself from coercion and sociopathic manipulation and to face adversity with strength, confidence and aggression.”

De band deelde zonet ook de officiële videoclip van 'Won't Stand Down' die werd opgenomen in Kiev. Filmmaker Jared Hogan (girl in red, Joji) regisseerde de clip. In de video volgen we een fragiele, mysterieuze figuur die de energie van een duister leger opslorpt om te transmuteren in een bovennatuurlijk wezen. Bekijk de video hieronder.

OVER MUSE

Muse bestaat uit Matt Bellamy, Dominic Howard en Chris Wolstenholme. Sinds de oprichting van Muse in 1994 bracht de band acht studioalbums uit met meer dan 20 miljoen verkochte albums wereldwijd. Hun vorige album 'Simulation Theory' uit 2018 was de zesde opeenvolgende plaat die op de eerste plaats debuteerde in de Britse charts. In 2016 won de band voor de tweede keer een GRAMMY Award voor 'Best Rock Album' met 'Drones'.

Muse wordt wereldwijd gezien als een van de beste livebands ter wereld. Behalve twee GRAMMY Awards, won de band talloze andere muziekprijzen zoals een American Music Award, vijf MTV Europe Music Awards, twee Brit Awards, elf NME Awards en zeven Q Awards. Momenteel werkt de band aan nieuwe muziek en volgende zomer staat het trio op festivalpodia over heel Europa.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over