"Swords" is de eerste single van Reinel Bakole's langverwachte debuutalbum en is bijgevolg het eerste voorproevertje van het bijzondere, muzikale universum dat ze op haar eerste langspeler schept. Dit project belooft krachtig, explosief en bevrijdend te worden.

"Swords" neemt ons mee naar een muzikaal universum dat duidelijk verschilt van alles wat we tot nu toe van Reinel hebben gekregen. Het laat een nieuwe kant van haar zien, assertiever en zelfverzekerder in haar creatieve proces. Hoewel dit nummer diep geworteld blijft in haar artistieke identiteit, zien we het liever als een natuurlijke en gedurfde evolutie van haar creativiteit. Reinel Bakole blijft een artiest die constant op zoek is naar nieuwe geluiden, boodschappen en emoties om te verkennen, en "Swords" is daar een levendig bewijs van.

De tekst onthult een krachtig verhaal over ontsnappen en de zoektocht naar vrijheid, thema's die altijd al aanwezig zijn geweest in het werk van Reinel. Ze zingt: "I'm running away to free myself up, My spirit elevates faster than the chants," waarmee ze een brandend verlangen uitdrukt om zichzelf te bevrijden van de ketenen die haar tegenhouden. Deze zoektocht naar vrijheid, zowel spiritueel als creatief, vormt de kern van haar kunst vanaf het begin van haar carrière.

Reinel Bakole's debuutalbum verschijnt in het voorjaar van 2024.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over