Single Firewalker out now.

MTTR, zo heet het gloednieuwe project van Michaël (Micky) Peeters. De man speelde toetsen bij Birds That Change Colour, maar gaat voor zijn eigen project een meer elektronische weg op. Met een gedeelde passie voor analoge synths dook hij met technopionier CJ Bolland (Magnus) de studio in. Een unicum, want Bolland producet zo goed als nooit platen van andere bands, laat staan beginnende groepen. Het resultaat is electronica die weliswaar niet in de vintage mania blijft hangen, maar met haar beide voeten in de 21ste eeuw staat: Where analogue keys meet digital fingers.

Het titelloze debuutalbum verschijnt op 26 april maar de band stelt deze al voor op 28 maart in de PekFabriek in Antwerpen. CJ Bolland zal daar ook een Dj-set draaien..

About: MTTR is, zoals het de beste muzikale projecten betaamt, het resultaat van een spontane ontmoeting op een dronken feestje. Na een bevlogen nachtelijk gesprek over analoge synths nodigt Micky technoproducer CJ Bolland uit in zijn thuisstudio in Antwerpen. Wat hij niet verwacht, is dat CJ een week later ook daadwerkelijk aan zijn deur staat. Er wordt verder verbroederd over een gedeelde liefde voor vintage synths. Al gauw worden de krachten verenigd en een uniek project is geboren. . Door CJ's productieskills krijgen de analoog ingespeelde demo's van Micky een eigentijds laagje. En dat is ook het unieke aan dit project. Toen CJ Bolland zijn eerste grote successen behaalde werkte hij analoog, terwijl hij tegenwoordig digitaal te werk gaat. Micky daarentegen werkt nog altijd analoog en dat zorgt voor een verrassende kruisbestuiving. De jonge garde gaat analoog te werk en de oude garde digitaal, een omgekeerde wereld als het ware. De vintage geluiden worden opgeknipt en door de mangel gehaald. Analogue keys & digital fingers, het blijkt een gouden combinatie.

Verder leveren nog enkele straffe gastmuzikanten hun bijdrage, waaronder Guy van Nueten op piano enHugo Bogaerts (Wizards Of Ooze) op sax en fluit en Shiani Bolland (zus van ...) op vocals. Live neemt Micky alle analoge synths voor zijn rekening en laat hij zich vergezellen door Shiani, Bert Hornikx (Astronaute) op drums en keyboards en Edward Capel op sax.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: