Paul Van Bruystegem, a.k.a. Monsieur Paul, verlaat Triggerfinger en kondigt zijn eerste Nederlandse shows aan met zijn nieuwe project Mr. Paul & The Lowriders. De kaartverkoop voor deze shows is per direct van start gegaan via www.greenhousetalent.com/mrpaul.

Van Bruystegem betreedt vanavond in De Oosterpoort in Groningen voor de allerlaatste keer een Nederlands podium met Triggerfinger. De bassist met vele namen was een vaste waarde van de band en een imposante verschijning, dankzij zijn pak, kale hoofd en grote zonnebril. Maar daar komt vanavond voor de Nederlandse fans een einde aan. Na 25 jaar touren, reizen en opnemen is het tijd voor wat anders, zo liet de band in februari weten via een post op Instagram. Monsieur Paul neemt afscheid van Triggerfinger met drie laatste optredens: 5 juni 2023 in Paradiso (Amsterdam), 7 juni in De Oosterpoort (Groningen) en 10 juni in Ancienne Belgique (Brussel).

Mr. Paul & The Lowriders is het nieuwe project van 'Monsieur Pol', 'Nonkel Paul' of 'Lange Polle'. De afgelopen maanden heeft Van Bruystegem veel eigen muziek gemaakt en dat resultaat van bluesy psychedelica en psychedelische poprock verschijnt in september 2023 onder Excelsior Recordings. Verwacht onversneden muziek in zijn puurste vorm zoals we van hem gewend zijn.

Dit najaar trekt Paul van Bruystegem voor het eerst met zijn nieuwe album naar de Nederlandse podia: VERA (Groningen), Grenswerk (Venlo) en Paradiso (Amsterdam). Dat doet hij met een indrukwekkende groep: Stoy Stoffelen (drums), Matthias Moors (bas), Patrick Cuyvers (toetsen), Jan Oelbrandt (pedal steel en gitaar), Alain Louie (zang en gitaar) en Tijs Vanneste (zang en gitaar). Bovendien springen sporadisch Sam Vloemans (trompet en percussie) en/of Frank Deruytter (sax) mee op het podium om het Mr. Paul & The Lowriders als special guests te vergezellen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over