Brussel beschikt binnenkort over een futuristische openluchtbioscoop. Ideaal om de lockdown even te kunnen vergeten. Vanaf vrijdagavond 3 juli vestigt Movie Drive zich met zijn gigantisch LED-scherm (336m2!) op de site van Tour&Taxis. Liefhebbers van de ‘zevende kunst’ kunnen vanaf dan hun American Dream beleven in de hoofdstad: comfortabel geïnstalleerd in de wagen en volledig conform de veiligheidsvoorschriften.

BEZOEK DE WEBSITE

Binnenkort wanen we ons een klein beetje in Hollywood. Vanaf begin juli tot september kunnen filmliefhebbers hun American Dream beleven dankzij een drive-in openluchtbioscoop in Brussel. Dit ongeziene project is het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen Visit Brussels en Mario Iacampo en Serge Vanderheyden – alom bekend in de culturele en evenementiële wereld. Het komt er met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Brussel-Stad. “Met Movie Drive slaan we twee vliegen in één klap: na de lockdown het Brusselse cultureel leven doen herrijzen én een jongensdroom waarmaken!”. Rudi Vervoort, Minister-President van het Brussels Gewest, vult aan: “Brussel herleeft en vindt zichzelf opnieuw uit. Het wordt een fantastische zomer met tal van mooie projecten, aangepast aan de sanitaire maatregelen die van kracht zijn. Daar horen filmvoorstellingen absoluut bij en dat is gedurende drie maanden mogelijk dankzij de ‘drive-in’ op de site van Tour&Taxis (…) Ik heb alleen maar bewondering voor de veerkracht van de organisatoren van culturele evenementen, voor hun flexibiliteit en hun voorstellen om de Brusselaars een prachtige zomer aan te bieden, ondanks de beperkingen waarmee ze worden geconfronteerd.

Movie Drive, dat is de drive-in openluchtbioscoop van de toekomst. Eerst en vooral door de afmetingen want het beschikt over een enorm LED-scherm met een totale oppervlakte van 336 m2of de grootte van een basketbalveld. Daarmee heeft Movie Drive meteen het grootste scherm van Europa. “Het scherm is drie keer groter dan de schermen die beschikbaar zijn in België”, vertelt Iacampo trots. “Hierdoor kunnen we de toeschouwers een volledig nieuwe filmbeleving aanbieden. En bovendien kunnen we zelfs overdag vertoningen organiseren, in tegenstelling tot de beperktere traditionele systemen die enkel avondvoorstellingen mogelijk maken”. De optimale geluidsbeleving wordt verzekerd via de buitenluidsprekers of de FM-frequentie in de wagen.

Movie Drive is dus een absolute voorloper qua afmetingen en technologie. Tegelijk onderscheidt het zich van andere openluchtbioscopen omdat er ook een plaatsje wordt gereserveerd voor cinefielen die met de fiets of te voet komen. “We leggen momenteel de laatste hand aan de concrete uitwerking van de federale veiligheidsvoorschriften zodat we ook fietsers en voetgangers in alle veiligheid kunnen ontvangen”, verduidelijkt Serge Vanderheyden. En ze mogen zich aan een warm welkom verwachten! Ze zullen op het tijdelijk aangelegde strand kunnen genieten van de prachtigste filmvertoningen. Foodtrucks zullen heerlijke hapjes voorzien.

Brussel-Stad is bijzonder fier dat Movie Drive zich deze zomer op ons grondgebied komt vestigen”, preciseert Philippe Close. “Het is een originele activiteit in het hart van de stad, meer bepaald op de prachtige site van Tour&Taxis. Of je nu te voet, met de fiets of met de wagen komt, Movie Drive is de perfecte manier om comfortabel vanuit je autostoel of onder de sterrenhemel, met de voeten in het zand, te komen genieten van een mooie film.

EN DE PROGRAMMATIE?

Om tegemoet te komen aan de wensen van de liefhebbers van de zevende kunst, heeft het team van Movie Drive een afwisselend programma uitwerkt, met klassieke meesterwerken tot de belangrijkste hedendaagse films. “Met ons aanbod aan films vormen we met andere woorden de perfecte aanvulling op de programmatie van traditionele bioscopen”, aldus Mario Iacampo.

Op het menu staan absolute kaskrakers zoals Grease, The Blues Brothers, The Exorcist, The Party en cultfilms, gaande van Trainspotting over Slumdog Millionaire tot Drive, La La Land of The Big Lebowski. Voor de jongste filmliefhebbers zijn er dan weer de leukste animatiefilms waaronder Cars 3, Despicable Me 3, The Incredibles en Toy Story. En tot slot zijn er ook familiefilms in de aanbieding, waaronder De Kleine Nicolaas, Qu'est-ce qu'on a fait au bon dieu? en de legendarische Harry Potter en Charlie and the Chocolate Factory.

De muziekliefhebbers zullen ook volledig aan hun trekken komen op Movie Drive. Ze kunnen een duik nemen in Elton John's muzikale carrière (Rocketman), de heerlijke muziek van Freddie Mercury herbeleven (Bohemian Rhapsody) of een blitzbezoek brengen aan de Moulin Rouge. Voor de fanaten van actie- en horrorfilms werden onder andere Joker, Get Out, Tarantino’s Death Proof of Lucy van Luc Besson zorgvuldig uitgekozen. De liefhebbers van Belgische films zullen dan weer hun gading vinden in de steeds pittige Panique au Village en Dikkenek of films met de ongeëvenaarde ‘Muscles from Brussels’.

Tot slot wil Movie Drive ook een duwtje in de rug geven én een platform bieden aan de volledige evenementensector. Serge Vanderheyden geeft een woordje uitleg: “Met ons groot scherm gaan we niet alleen filmvoorstellingen organiseren. We willen het scherm ook inzetten om de evenementensector mee te ondersteunen. In die zin zullen we samenwerkingen aangaan met organisaties die willen communiceren over hun sportieve en culturele evenementen of hun film- en muziekfestivals. We bieden deze diensten volledig gratis aan”.

Voor de volledige programmatie en reservatie zie: www.moviedrive.be

Covid-19
De vertoningen beantwoorden volledig aan de veiligheidsvoorschriften op het vlak van hygiëne.

  • Het wordt aangeraden een mondmasker te dragen wanneer men zich buiten de wagen begeeft.
  • Er zijn afbakeningen op de grond om de sociale afstandsregels te respecteren.
  • De fysieke contacten met andere toeschouwers worden maximaal vermeden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over