De Brusselse beatmaker maakte zich los van Le 77 en vaart nu zijn eigen koers. Nadat Morgan zich drie jaar geleden introduceerde met zijn 'Fleurs Confinées' EP, bracht hij in 2023 een 2e EP uit: 'Chéri'. 2024 is een keerpunt in zijn carrière met de release van zijn eerste album: 'SÉRÉNADES'.

Een album waarin hij zich kwetsbaarder dan ooit toont. Een verzameling intieme tracks met verschillende invloeden. In zijn nummers maakt de producer er echt een punt van om zo eerlijk en oprecht mogelijk te zijn. Morgan speelt geen rolletjes. Hij toont zichzelf zoals hij is, hij toont z’n gebreken maar ook z’n zachtheid. Hard to get spelen zit er niet in. Sensualiteit vormt een groot onderdeel van zijn project. Ten eerste in de manier waarop hij zingt, met zijn fluisterende, mistige stem. Maar ook in zijn teksten. De dertiger pakt de liefde van alle kanten aan. En dat geldt ook op het podium natuurlijk. De jonge artiest aarzelt niet om soms suggestief te bewegen en te dansen. Mannen kunnen ook sexy zijn," zegt hij zelf.

Het was door dans dat de in Brussel geboren muzikant in aanraking kwam met muziek. Op 7-jarige leeftijd nam hij balletlessen in plaats van te breakdancen, zoals hij graag had gewild. Muziek kwam eerst via zijn lichaam. Morgan leerde gitaar spelen toen hij bij de jeugdbeweging ging. Dankzij verschillende ontmoetingen (met een lid van de boyband Zaboys en pianist Elvin Galland) ontdekte hij later Logic Pro software en productie. Hij stelde zichzelf de uitdaging om de beste beatmaker te worden die hij kon zijn. Maar goed ook, zijn beste vriend Peet wilde ook gaan rappen. Le 77 kreeg snel vorm met de komst van Félé Flingue en Rayan, de manager. Het succes verspreidde zich al snel over de Belgische grenzen en veroverde Frankrijk en Canada. Toen het avontuur ten einde liep, vroeg Morgan zich af wat hij wilde doen. Hij had er nooit aan gedacht om solo te gaan.

Na een liefdesverdriet begon hij te schrijven. Zijn eigen manier om zich te uiten, om te genezen. Deze flarden tekst en gedachten werden uiteindelijk liedjes.

Dit nieuwe project gaf hem de kans om zijn muzikale palet te verbreden, na jaren vastgehouden te hebben aan de codes van hiphop. Morgan wil alles spelen, van drum'n'bass tot rock, electro en pop. Hij is hyperactief en gepassioneerd, wil buiten de gebaande paden blijven en zichzelf voortdurend vernieuwen.

TRACKLIST:
1. Action
2. Observe
3. On Perd
4. Puzzle feat Shaga
5. Refuge feat Béesau
6. Suivant
7. Abdo
8. Tes Yeux
9. Pour deux
10. Avec Moi Feat Ryan De La Cruz

LIVE

  • 28/4/2024 – Les Nuits Botanique, Brussel
  • 21/3/2024 – OM, Luik (support Zaho de Sagazan)
  • 29/3/2024 – Ancienne Belgique (support Roméo Elvis)

+ support voor alle Roméo Elvis shows

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over