Op zaterdag 27 en zondag 28 april 2019 staat het uitgestrekte strand en de gezellige dijk van De Panne in het teken van dé start van het festivalseizoen: Festival aan Zee 2019! Voor de 15de editie maakt dit gratis lentefestival de eerste lading namen bekend, met de Nieuwe Lichting-winnaar Mooneye, DJ Shizzle Le Sauvage, de jarige Kapitein Winokio en beloftevol talent Mirranda!

Stubru bombardeerde Mooneye tot één van de finalisten van De Nieuwe Lichting 2019 - meer dan terecht! Als Mooneye kampeerde Michiel voor zijn EP een week lang in de studio van niemand minder dan Pascal Deweze (Warhaus, Broken Glass Heroes). Debuutsingle 'This Thing' passeerde bij 'Zender' (Stubru), 'We Will Rock You' (Classic 21) en zelfs in B-rotatie bij Radio 1. Na uitgebreide media-aandacht in het kader van De Nieuwe Lichting en indrukwekkende optredens (bv. Cactus Festival, Gentse Feesten en Boomtown) kan je deze West-Vlaming gratis aanschouwen op zaterdag 27 april op Festival aan Zee 2019!

Dat Shizzle Le Sauvage een dik feestje bouwt, dat bewijst hij aan z'n palmares: Rock Werchter, Gentse Feesten, PolePole, Café Charlatan... Ook Stubru pikte deze Gentse boy op en schakelde hem in als Filefuif-DJ tijdens de avondspits en op talloze Stubru-evenementen. DJ Shizzle Le Sauvage houdt van soul, funk, swingjazz, rock ’n roll, house, Franse chansons, elektro, hiphop, drum ’n bass, disco en reggae, en het liefst van al allemaal samen in één set. Zaterdagavond 27 april 2019 laat hij een DJ-set op je los waarvoor je je niet kan voorbereiden!

“Lang zal hij leven, lang zal hij leven!” Festival aan Zee blaast 15 kaarsjes uit en ook Kapitein Winokio is jarig. Hij viert 15 jaar Handjes Draaien, koekebakkevlaaien, windjes laten en vooral 15 jaar liedjes zingen. Samen met Mevrouw de Poes en de muziekmatrozen zingt hij op elk moment van de dag. Hij nodigt alle Kampioenen en mama’s & papa’s uit om mee te zingen: op elk moment, elke dag, met een frons of een blije lach. Of gewoon tijdens dit supergezellige strandconcert op zondag 28 april op Festival aan Zee. Kom, zing & vier mee met Kapitein Winokio. Dit wordt één groot feest!

Mirranda is het nieuwe project van 2 frontmannen die geen onbekenden zijn in de muziekwereld. Met Willow haalde Pieter-Jan Van Den Troost de 3de plek in Humo's Rock Rally (2010). In 2014 eindigde Pieter Schrevens in dezelfde wedstrijd met zijn Five Days op dezelfde plaats. Dit Belgische duo kiest voor een dikke, nostalgische sound. Mirranda mixt vintage 60s pop deskundig met 70s psychedelica, plakkerige 80s synths en indiegitaren uit de jaren 2000. Perfecte popmuziek dus voor op zaterdagnamiddag op Festival aan Zee!

Op het gratis 2-daags evenement Festival aan Zee kan je terecht voor sterke live concerten in een overvolle, overdekte Mainstage op het strand van De Panne. In de Belfius Beach Boutique kan je terecht voor lokaal, beloftevol talent. Tussendoor geniet je van originele animatie-acts & straattheater op de zeedijk. Bovendien kunnen kinderen zich uitleven in het gratis Speeldorp, uitgewerkt door de diensten Jeugd en Sport in samenwerking met verschillende verenigingen uit De Panne. Met deze mix kan je het nieuwe festivalseizoen niet beter inzetten!

Alle nieuws i.v.m. Festival Aan Zee is te vinden op www.festivalaanzee.be

Festival aan Zee is een 2-daags festival in De Panne, georganiseerd door vzw Festival Dranouter in samenwerking met Toerisme De Panne.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Festival Aan zee
Datum: 
27 - 28 april 2019
Locatie: 
De Panne

Reservatie:

Meer over