first-class songwriting, een welgemikte hook en een heerlijk gierende gitaarlick

‘Are You Lonely Too’ is indierock op zijn best, en bevestigt nog eens Mooneye's status als één van de meest toonaangevende acts van de Lage Landen. De combinatie van skilled songwriting, een welgemikte hook en die heerlijk gierende gitaarlick, maakt de song tot een hoogtepunt op het (met superlatieven overladen) debuutalbum, en is door het Mooneye-legioen intussen omarmd als één van hun absolute live favorieten.

Ondanks het virus gingen de tickets voor de releaseshows vlot over de toonbank. Onder meer AB, Cactus en Handelsbeurs zag het vijftal schitteren. Een aantal van deze shows werd verplaatst naar dit jaar, waaronder de shows in De Casino en TRIX, en de al maanden hopeloos uitverkochte thuismatch in het Wilde Westen/De Kreun. Ook voor de buitenlandse gigs, in o.a. Amsterdam (Paradiso), Breda en Berlijn, zijn er nieuwe data (of komen die er asap aan).

Samen met labelbuddies Meskerem Mees en The Haunted Youth zal Mooneye volgende week te zien zijn op (de digitale editie van) Eurosonic.
Laat de Europese doorbraak een aanvang nemen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over