Roland zit niet stil. Samen met een select clubje inlandse topmuzikanten brengt hij eind april ode aan de New Yorkse kunstenaar Moondog. Onder meer Patrick Riguelle en Isolde Lasoen tekenen present!

Begin er maar aan, een selectie maken uit het oeuvre van Moondog. Deze Amerikaan ging door het leven als dichter, componist én muzikant. Dat hij blind werd op jonge leeftijd, weerhield hem niet zelf enkele instrumenten bij elkaar te knutselen. Met z’n kenmerkende viking-tenue doorkruiste hij de grootstad om nadien te experimenteren met omgevingsgeluiden vanop de straat en in de metro, om zo tot een knotsgekke kruising te komen tussen jazz, klassiek en spoken word. Later noemden Steve Reich over Antony & The Johnsons tot Mr. Scruff hem als grote inspiratiebron.

Op woensdag 20 april schaart Roland Van Campenhout onder meer Mirko Banovic (Arno, Arsenal), Serge Feys (Arno), Patrick Riguelle (zichzelf) en Isolde Lasoen (Daan, The Happy) rond zich voor hun eerbetoon aan ‘s mans geweldige repertoire.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: