Deze week gaat MOODS! van start, onze jaarlijkse mondiale muziektrip in het hartje van Brugge. De historische binnenstad doet dienst als het prachtige decor voor 12 concerten, verspreid over vier gratis concertavonden op de Burg en vier intieme betaalconcerten op het binnenplein van het Belfort (*).

Gratis concerten

Op vrijdag 27 juli geeft HET ZESDE METAAL de aftrap op de Brugse Burg. Deze publiekslieveling van eigen kweek brengt de West-Vlaamse hiphoprevelatie BRIHANG mee. Op zaterdag 28 juli hebben we onze buurlanden te gast met uit Frankrijk NOUVELLE VAGUE, die klassiekers uit de post-punk periode van eind jaren '70 in een nieuw jasje steekt en uit Nederland MICHELLE DAVID & THE GOSPEL SESSIONS, die zorgt voor een heuse gospel revival!

Ook te zien op de Burg op vrijdag 3 augustus: STEF KAMIL CARLENS, helemaal terug van weg geweest met een eerste soloplaat onder de arm en het Franse duo THE LIMIÑANAS. Zij brengen garage-pop en psych rock waar puristen soms ongemakkelijk van worden. Op zaterdag 4 augustus ten slotte sluiten we de concerten op de Burg af met een zuiders feestje onder leiding van HAVANA MEETS KINGSTON en THE BONGO HOP.

MOODS! Intiem

Vier concerten op een unieke locatie in de Brugse binnenstad, op het binnenplein van het Belfort, dat is MOODS! Intiem. HEATHER NOVA treedt er op woensdag 1 augustus aan en laat zich voor de gelegenheid enkel begeleiden op cello. Accordeonvirtuoos MARIO BATKOVIC geeft de dag erna, op donderdag 2 augustus, het beste van zichzelf. Hypnotiserende en minimalistische klanken voor liefhebbers van Nils Frahm, Johann Johannsson of Ludovico Einaudi, maar fans van post-rockbands als Godspeed You! Black Emperor.

Het concert van Heather Nova is uitverkocht. Indien het concert bij mooi weer of mooie weersvoorspelling buiten in het Belfort doorgaat, komen er nog tickets vrij. Hiervoor kan men zich inschrijven op de wachtlijst.

Op dinsdag 7 augustus stelt JOAN AS POLICE WOMAN haar nieuwe plaat 'Damned Devotion' voor aan het Brugse publiek. Heerlijke popsongs met bitterzoete soul, dansbare meezingers en diepkervende ballads. Als laatste begeestert JONATHAN JEREMIAH op woensdag 8 augustus met z'n unieke lichte baritonklanken en prachtige soul-folksongs.

(*) De concerten op het binnenplein van het Belfort gaan bij slecht weer (regen of wind) of slechte weersvoorspelling door in de Magdalenazaal (MaZ - Magdalenastraat 27 8200 Brugge). De finale locatie wordt de dag van het concert via de website en online media bekend gemaakt.

Ontdek het volledige programma via moodsbrugge.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: