Brussels maar vooral straf bevonden: het eclectische vierkoppige gezelschap Montevideo. In ’06 lieten ze reeds van zich horen met een geliefde EP (‘éponyme’ )ingeblikt met hulp van geestesgenoten Ghinzu. Met de Waalse Dj Compuphonic vormden ze een tijdje – zij het van korte duur - het dance gezelschap MVSC. Echt potten breken deden ze met hun eind ’13 verschenen debuut ‘Personal Space’, dat meteen hun doorbraak betekende.

De produktie van Joakim Bouaziz – gekend van het hippe label  Tigersushi – zat daar zeker voor iets tussen. Net als de gastbijdrages van Soldier’s Heart alsook Intergalactic frontdame Lara Chedraoui waardoor ook Vlaanderen overstag ging. Montevideo nam tevens een track op in de DFA-studio’s van LCD Soundsystem frontman James Murphy, wat de hippe blogs deed overkoken van enthousiasme.
De Standaard loofde hun debuut als volgt: “Pompende bas-beats, falsetto stemmen, ingenieus vioolspel en aanstekelijke boogie vormen het raamwerk voor een eclectisch werkstuk met aanstekelijke songs die het talent van het viertal onderstrepen.”

Tijd dus voor Montevideo om na een succesvol ‘13 af te sluiten met een knal én met een resem guests die ook voor Montevideo het verschil maakten. De special guests worden later bekend gemaakt. De Nieuwe Lichting finalist Tout Va Bien mag het geheel mooi op gang trekken.

Inmiddels zijn ook de special guests bekend die op het concert van Montevideo zullen aantreden. Dit zijn niemand minder dan Sylvie Kreusch van Soldier’s Heart (tevens te horen op het Montevideo nummer ‘Horses’) alsook Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers (die reeds schittert op de track ‘Fate & Glory’).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Montevideo
Datum: 
zaterdag, 25 januari 2014
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over