‘Opa stonerrock’ Dave Wyndorf toonde zich op de Lokerse Feesten de kwiekste van het seniorenbal en blies met zijn Monster Magnet zowel Alice Cooper als Deep Purple van hun krukken en van het podium. Daarvoor spelde De Morgen hem vier sterren op zijn revers met puike quotes als “het vijftal beet zich meteen vast in een vette groove, om die een uur lang niet meer los te laten” en “het was lang geleden dat we hem en zijn groep nog zo heerlijk strak zagen spelen” erbovenop! 

Terwijl ze in december ’12 nog volop ‘Spine Of God’-songs door de AB-speakers jaagden (en dat “retestrak” volgens Cutting Edge) keren de magneten nu terug met nieuw materiaal van hun aanstaande, het negende alweer, album ‘Last Patrol’. “A return to the roots, full-on psychedelic space-rock with a 60’s garage feel, a kind of space-noir, tales of cosmic revenge, peaking libidos, alienation and epic strangeness”. Het blijft een rare kwiet, die Wyndorf, maar zoethouder ‘The Duke (Of Supernature)’ is grofkorrelige woestijnrock ten top van een Mr. Space Lord in de vorm van zijn leven. Straffe band, straffe kost!

Het Japanse Church Of Misery dompelt hun duistere teksten over seriemoordenaars en massamoorden onder in een poel van doommetal en psychedelica. Kamikazemetal als het ware die al meerdere malen op het Hollandse cultfestival Roadburn te horen was. Met hun vijfde album met klinkende naam ‘Thy Kingdom Scum’ (op Metal Blade) onder de arm zakken ze af naar Brussel als support van Monster Magnet.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Monster Magnet + Church Of Misery
Datum: 
woensdag, 12 februari 2014
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over