Monomyth komt op 19 september met de release van zijn gloednieuwe album Further. Het album verschijnt in heel Europa via Suburban Records.

Op het tweede album Further is het hoofdthema ‘beweging’: het doorstoten naar het grote onbekende. De reis en het avontuur staan centraal. Met hun beeldende sound zou de muziek van dit collectief helemaal niet misstaan in een psychedelische road movie.

Sinds de release van het gelijknamige debuutalbum is Monomyth verworden tot een samenhangend geheel. De sound laveert van spacerock naar krautrock, van psychedelica naar IDM, van majeur naar mineur en alles daartussenin.Alle ingrediënten voor rock & roll zijn aanwezig in de Monomyth-sound, maar wel op een volstrekt unieke manier. De band wil haar publiek meeslepen in een trance, veroorzaakt door schuivende patronen, herhalingen en drones. Het resultaat is een zinderend mengsel met links naar Pink Floyd, Hawkwind en Tool, maar met de vernieuwende kracht van moderne techno en ambient.

Elk lid van deze Haagse band heeft een gevarieerde muzikale achtergrond. In de gelederen een producer, een geluidstechnicus, een monitormixer, een lichtman, een dj en een sonologie student. Instrumentale muziek was vanaf het begin de insteek: muziek als een totaalervaring, een collectief statement van vijf verschillende personen.

Op het debuut Monomyth (Burning World/Suburban, September 2013) benadrukte de band de roep tot avontuur, een eerste verkenning van de mogelijkheden. Het album werd opgenomen, geproduceerd en gemixt door de band en belichaamt daardoor de natuurlijke sound van ieders individuele muzikale inbreng. Deze roep tot avontuur wordt nu verwezenlijkt met de release van Further.

Monomyth werd in 2011 opgericht in Den Haag, vernoemd naar de Monomyth theorie (Oftewel The Hero’s Journey), bedacht door Joseph Campbell, die een schematische weergave van een ‘avontuur’ neerzette. Het doel van Monomyth is om deze theorie om te zetten naar instrumentale muziek.

De officiële release van Further is op zaterdag 27 september in Tivoli de Helling samen met Shaking Godspeed.

Live:

  • 19-09-2014 - Reeperbahnfestival - Hamburg DE
  • 20-09-2014 - Reeperbahnfestival - Hamburg DE
  • 27-09-2014 - Tivoli De Helling - Utrecht NL (Album Release Party w/ Shaking Godspeed)
  • 24-10-2014 - Supermarkt - Den Haag NL
  • 01-11-2014 - Grenswerk - Venlo NL
  • 06-11-2014 - LuxorLive - Arnhem NL
  • 21-11-2014 - Burgerweeshuis - Deventer NL (w/ Shaking Godspeed)
  • 28-11-2014 - Psychedelic Network Fest - Würzburg DE
  • 18-01-2015 - Patronaat - Haarlem NL

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over