Acht studioalbums, één livealbum, vier verzamelaars, vier soundtracks, een eigen label en talloze gesmaakte concerten: Mogwai bestaat 21 jaar en wordt terecht bestempeld als één van de boegbeelden van de Britse undergroundscene. Met een nieuw album kondigen de Schotten hun terugkeer naar ons land aan, voor komend najaar. Afspraak op vrijdag 20 oktober in de Ancienne Belgique!

Het Mogwai van vandaag is niet meer dezelfde groep van vier vrienden uit Glasgow, die in februari 1996 hun debuutsingle “Turner/Lower” uitbrachten. Stuart Braithwaite, Dominic Aitchison, Martin Bulloch, John Cummings en later ook Barry Burns delen hun liefde voor skateboarding, Star Wars, The Cure en Amerikaanse indie. Sinds ‘Young Team’ (1997) schipperen ze tussen vele uitersten met composities van hypergevoelig tot oorverdovend brutaal. Doorheen de jaren bouwt het constant evoluerende Mogwai een alom gerespecteerde en bewonderenswaardige discografie op, terwijl een steeds trouwere schare fans keer op keer uit zijn dak gaat. Vorig jaar bracht de band met ‘Atomic’ in samenwerking met Trent Reznor, Atticus Ross en Gustavo Santaolalla de soundtrack uit voor Leonardo DiCaprio’s documentaire over klimaatverandering.

Een prachtig resultaat, en meteen ook hun op één na grootste commercieel succes tot nog toe. Vervolgens gingen ze met de nieuwe plaat de baan op doorheen de hele wereld, inclusief een iconisch concert in Hiroshima. Tijdens deze tournee startte de band met het schrijven en opnemen van hun negende studioalbum, dat in de loop van dit jaar verwacht wordt. Eén ding is zeker: Mogwai zal staan als een huis tijdens hun passage bij ons; een concert tussen hun tijdloze klassiekers en nieuw werk in het intieme kader van de AB, op 20 oktober! De ticketverkoop start op vrijdag 24 maart om 9u. Wees erbij!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Mogwai, Ancienne Belgique
Datum: 
Mogwai
Locatie: 
Vrijdag 20 oktober 2017

Reservatie:

Meer over