Op maandag 14 juli sluit Cactusfestival in schoonheid af met een concert van Massive Attack (uk). Op de spot daarvoor bevestigde ondertussen Mogwai (uk). De Schotse band geldt als één van de meest invloedrijke en gerespecteerde bands binnen het post-rockgenre. In het zog van hun nieuw album 'Rave Tapes' zorgden ze vorige maand nog voor 2 uitverkochte en gesmaakte concerten in de AB. Grote belofte Banks (us) en Austra (can) rollen vooraf elk op hun manier een intrigerend klanktapijt uit. Hiermee is het programma voor die maandagavond rond.

Voor zaterdag 12 juli vielen ondertussen de bevestiging binnen van Arsenal en Admiral Freebee, beide met een nieuw album onder de arm. Die dag geven ook The Notwist0(d), de boegbeelden van de indietronica en meer, present. Het programma van die zaterdag wordt in de komende weken verder aangevuld.

Naast Massive Attack bevestigden eerder ook al Afghan Whigs (us), Mark Lanegan Band (us), Caribou (can), Conor Oberst & Dawes (us) en Intergalactic Lovers voor deze 33e editie van Cactusfestival. Binnenkort worden meer namen bekendgemaakt.

Mogwai uk • ma 14.07

Mogwai dient als één van de belangrijkste referenties binnen het post-rockgenre. Met hun sound die laveert tussen intiemere soundscapes en plots geluidsgeweld, dat je overvalt met een mokerslag, weten ze een steeds een breder publiek aan zich te binden. Op hun nieuwe album 'Rave Tapes' schakelen ze meer elektronische klanken in om hun soundscapes nog meer diepte te geven.

Arsenal b • za 12.07

Waar Arsenal komt, daar heerst een broeierige sfeer van zuiderse ritmes en warme melodieën. Het was drie jaar wachten op de nieuwe plaat 'Furu', maar hun nieuwe single 'Black Mountain (Beautiful Love)' voelt meteen aan als een welkome thuiskomst.

Admiral Freebee b • za 12.07

Ook al heet de nieuwe plaat 'The Great Scam', we voelden ons zelden gefopt aan Admiral Freebee . Hij stak de Grote Plas over en maakte het gezellig met John Agnello (Kurt Vile, Sonic Youth en Dinosaur Jr.) en drummer Steve Shelley. 'Nothing Else To Do' dan deze Vlaamse Neil Young alweer in het hart te sluiten.

The Notwist d • za 12.07

Schaamteloos tonen broers Markus en Micha Archer en Martin Gretchmann, a.k.a. The Notwist hun liefde voor folk, grunge, elektronica, hiphop en zotte geluidjes. Het nieuwe 'Close To The Glass' is deels popsong, deels wetenschap, maar vooral volledig The Notwist. Zoals de grenzeloze soundtrack die perfect je innerlijke leefwereld weergeeft.

Austra can • ma 14.07

Wat een buitenaards mooie stem heeft die Katie Stelmanis van Austra toch. Leg 'Lose It' op als het net 's avonds schemert en je lichaam laadt zich meteen weer op, klaar om de nacht al dansend te trotseren. AUSTRA zweeft tussen de ijle operavocalen van Stelmanis en de elektronische synthpop die weerklonk in de jaren '80, maar dan met een grauwer sfeertje. Met majestueuze nummers die doen denken aan The Knife, Bat For Lashes en een hint van Kate Bush verleiden ze iedereen naar hun grimmige Lynchiaanse wereld

Banks us • ma 14.07

Hokjesdenken is niet besteed aan Banks. Ze maakt goeie muziek, punt. Geen wonder dat BBC haar op de lijst van 'Sound of 2014' zette. Echo's van hiphop, pop, r 'n' b en elektronica bieden weerstand tegen de schaduwen die Banks bestrijdt. Wees voorbereid op onverwachte schoonheid die als een wiegenlied je ziel sust.

Tickets & meer info via www.cactusfestival.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: