Gisterenavond was de Antwerpse Stadschouwburg het decor van het eerste grote moederdagconcert Mama’s gala of the year, afgekort Mama’s Mooisten. De uitverkochte stadschouwburg, ruim 2000 mama’s en familie, genoten van ruim 4 uur topmuziek van Vlaamse en Internationale topacts als Rob de Nijs, Jo Vally, Adamo, … Allemaal werden ze begeleid door het schitterende orkest “The Greatest Memories Orchestra” o.l.v. Marc Bruyninckx en aangekondigd door niemand minder dan Steph Goossens.

Het 4 uur durende moederdagconcert werd opgang getrokken door Willy Sommers. Met grote hits als “Laat de zon in je hart”, “Beetje verliefd” en “Als een leeuw in een kooi” verdiende deze meneer zijn strepen dan ook al ruim in de showbizz. Ruim 35 jaar staat hij al op de planken en nog steeds even energierijk. Willy Somers slaagde er dan ook in om met al die hits het publiek moeiteloos uit de bol te laten gaan. Natuurlijk kon ook zijn monsterhit “Zeven Anjers, zeven rozen” niet ontbreken, hiermee zette hij de moeders nog eens extra in de bloemetjes.

willy sommersDat niet alles Nederlandstalig hoeft te zijn bewees Gerard Lenorman. Deze grote chansonnier liet vele vrouwenharten sneller slaan met gouden hits als “Si jétais president”, “Michelle” en natuurlijk “Maman Amour”. Maar niet alleen Gerard Lenorman, ook Freddy Birset bewees dat Franse hits evengoed konden meegebruld worden door de vele vrouwen in het publiek. Freddy’s versie van “Les champs elysee” zorgde dan ook voor waar kippenvelgevoel in de afgeladen volle zaal.

Jo Vally had de eer gekregen om het eerste deel af te sluiten. Jo Vally organiseerde trouwens 4 jaar geleden het allereerste moederdagconcert en mag zo als grondlegger van dit concert worden beschouwd. Jo deed dan ook zijn uiterste best om alle mama’s eens extra in de watten te leggen en met succes. Ze genoten van de eerste rij tot de nok allemaal van zijn hits als “Bianca”, “In een droom zag ik je staan”, “Lieve moeder” en de klassieker “Mooi is het leven”.

willy sommersNiet de Nederlandse topvedette Rob de Nijs die de avond zo afsluiten maar wel Adamo, de opener van het 2de deel was achteraf het absolute hoogtepunt van een schitterende avond muziek. Salvatore Adamo is een man van de wereld. De wereldberoemde zanger oogstte overal al succes met zijn geweldige hits als “vous permette monsieur”, “dolce Paola”, “inch’allah”, “j’te lâche plus”. Ook gisterenavond zorgde voorgaande hits voor ware kippenvelmomenten. Dat Adamo ook de mama’s extra in de bloemen zetten in “sans toi mamie” was niemand ontgaan want hij kreeg dan ook een volledig terechte staande ovatie voor hij afsloot met “Filles du bord de mer”.

De enige dame gisterenavond tussen al het mannelijke geweld was mama Dana Winner. Dana winner moeder van dochtertje Chinouk wist als niemand anders wat Moederdag voor mama’s betekende. Ze had voor deze speciale gelegenheid trouwens ook haar eigen moeder uitgenodigd en die bedankte ze in het wondermooie “Wonderlijke Liefde”. Met klassiekers als “Westenwind” en “de oude man en de zee” en de prachtige ballade “Ik hou van jou” zorgde ook zij voor een zeer geslaagde avond.

willy sommersAfsluiter van de avond was de Nederlandse topartiest Rob de Nijs, die voor het enige minpunt van de avond zorgde door zijn eigen band mee te brengen waardoor het podium kort herbouwd moest worden. Maar met die tijd daar wist Steph Goossens wel raad mee. Zo bezorgde hij Bianca, een telaatkomer die Willy Sommers had gemist, toch nog 7 rozen (wel plastieken) en las hij een verterend gedichtje voor ter ere van alle moeders in de zaal.

Rob de Nijs, intussen al 65 geworden, bewees dat hij nog steeds muzikale top is. Met hits als “Alles wat ademt” en “Malle Babbe” zorgde hij alvast voor veel sfeer bij het enthousiaste publiek. Maar het absolute hoogtepunt van Rob was zondermeer de moederdagklassieker der klassieker uit 1974 “Elke Dag Is Moederdag”.

Gisterenavond was zonder meer de start van een lange traditie want zo’n schitterend spektakel mag niet verloren gaan. Foto’s van Gerard Lenorman, Willy Sommers en Freddy Birset kan je reeds in ons fotoalbum vinden. De andere artiesten mag je morgen in het fotoalbum verwachten.

Foto's Freddy Birset
Foto's Gerald Lenorman
Foto's Willy Sommers

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: