The Waterboys presenteren begin oktober hun elfde cd Modern Blues in de Brusselse Ancienne Belgique (6 oktober) en de Antwerpse Roma (7 oktober). Voor deze plaat trokken Mike Scott, Steve Wickham en Ralph Salmins naar Nashville waar “Brother” Paul Brown en Muscle Shoals legende David Hood hen vervoegden.

“Ik hou van het idee om een plaat op te nemen in een stad die bekend staat als “Music City, USA”. Het is één van de zeldzame steden waar de studio’s nog volop leven. Het zorgt voor een gezonde competitie. Als je weet dat ergens in de stad zowel Jack White als The Black Keys een plaat aan het opnemen zijn, word je automatisch geprikkeld”. “De man die meespeelde op de hits van Aretha Franklin speelt bas. David en Paul hadden een zware impact op het geluid van de plaat”. (Mike Scott)

Modern Blues is een elektrische, eclectische, soulvolle en gedurfde rockplaat geworden die arriveert op een moment dat The Waterboys aan relevantie en populariteit winnen. In 2013 scoorde Ellie Goulding een tophit met hun “How long will I love you” en vorig jaar speelde PrinceThe whole of the moon” solo aan de piano tijdens zijn Hit + Run show in de Londense Ronnie Scott’s. In de UK versie van The Voice zong finaliste Sally Barker hetzelfde nummer. Ook indie band The War on Drugs smokkelde recent met plezier “A Pagan Place” in hun live-set en songs van The Waterboys kregen een plaats op de filmsoundtracks van About Time, Dom Hemingway en What we did on our holiday.

De spontaniteit van Modern Blues doet denken aan hun klassieke plaat Fisherman’s Blues. Ter ere van de vijfentwintigste verjaardag van die plaat verscheen in 2013 Fisherman’s Box, een collectie met zes cd’s van de epische Ierse opnamesessies tussen 1986 en 1988.

Live combineren The Waterboys nog steeds de opwinding van hun doorbraakplaat This is the Sea met het eclectische van hun latere platen. A girl called Johnny, Don’t Bang the Drum, The whole of the moon en ‘Fisherman’s Blues zullen op 6 en 7 oktober naadloos aansluiten bij de single ‘November Tale’ en andere recentere tracks.

The Waterboys brengen Freddie Stevenson mee naar België. De Brits-Amerikaanse singer-songwriter zal in het voorprogramma zijn nieuwe plaat The Darkening / The Brightening voorstellen, dat gecoproduceerd werd door Mike Scott.

Tickets zijn vanaf nu te koop via www.deroma.be en www.abconcerts.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Waterboys
Datum: 
6 oktober 2015
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over