MNM en OP12 zetten mee hun schouders onder de tweede editie van de Jongerenmediadag, die dit jaar in het teken staat van media maken voor en door jongeren. MNM-dj Tom De Cock en de jongeren van Carte Blanche zullen er hun professionele knowhow delen om jongeren te inspireren en te laten experimenteren met verschillende vormen van media.

Stel: je wilt iets in de media doen en hebt een origineel idee. Hoe werk je dat dan uit? Wat komt daar allemaal bij kijken en hoe kan je je het best laten coachen? Kevser en Barbara, die vorig jaar samen met vier anderen geselecteerd werden voor het Carte Blanche-project van de VRT, weten er alles van. Op de Jongerenmediadag, die op woensdag 2 april plaatsvindt in Congres- en Erfgoedcentrum Lamot in Mechelen, inspireren ze andere jongeren die zelf de mediastap willen wagen.

Planeet De Cock, het radioprogramma van MNM-dj Tom De Cock, wordt morgen dan weer voor de gelegenheid gemaakt door verschillende jonge mensen. Zij zullen alle aspecten van het radio maken beleven. In een aantal workshops leren de jongeren onder andere hoe je een goed interview afneemt, wat er allemaal komt kijken bij het onderhouden van de website en sociale media van MNM of hoe je een voxpop maakt.

Tweerichtingsverkeer

MNM-dj Tom De Cock: “Een dergelijke workshop is een ongelooflijke zegen voor ons, mediamakers. Wij geven onze kennis en ervaring door en tegelijkertijd krijgen we veel energie en inspiratie terug van al die jonge mediawolven van vandaag en morgen. Met eigenwijze, frisse jongeren een boom opzetten over radio, tv en online, dat is een cadeau.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over