Tijdens het weekend van 28 en 29 april vindt voor het 14de jaar op rij Festival aan Zee plaats op het strand en de Esplanade in De Panne. Ook dit jaar is het volledig GRATIS. De organisatie doet heel wat milieu-inspanningen. Zo gebruikt het festival voor de allereerste keer herbruikbare bekers voor alle alcoholische dranken. Tijdens het weekend kan je op Festival aan Zee met het hele gezin terecht voor een uitgebreide en gevarieerde programmatie. Op 28 april staan o.a. Regi, Emma Bale, Van Echelpoel, DJ Yolotanker en Portland in de Mainstage. Op zondag 29 april wordt Bart Peeters omringd door o.a. Isabelle A, Milo Meskens, Jebroer, DJ Shizzle Le Sauvage en De Helden. Daarnaast is er een uitgebreide kinderanimatie en krijgt West-Vlaams talent een podiumkans in de Belfius Beach Boutique.

Herbruikbare bekers op Festival aan Zee

Dit jaar levert de organisatie extra milieu-inspanningen om de afvalberg te verkleinen en om recyclage te bevorderen. De bezoekers vinden op het festivalstrand de bekende, gekleurde Fost Plus-sorteereilanden terug. De Fost Plus-sorteereilanden (de blauwe containers voor PMD en zwarte voor niet-recycleerbaar afval) worden op cruciale plaatsen geïnstalleerd. Daarnaast staan er op het festivalterrein 'peukenbuizen', originele asbakken en containers voor sigarettenpeuken

Bovendien worden dit jaar voor de eerste keer herbruikbare bekers gebruikt voor alle alcoholische dranken. De herbruikbare bekers werden aangekocht door het gemeentebestuur De Panne met de steun van Mooimakers. De herbruikbare bekers komen in de plaats van de gewone, wegwerp plastieken bekers die maar 1 keer gebruikt worden.

Achter de herbruikbare bekers schuilt een logistiek systeem waarbij de medewerkers van Festival aan Zee de bekers inzamelen en afwassen. In ruil voor een bekerjeton (waarde: 1 euro) koopt de bezoeker tijdelijk een herbruikbare beker aan. Achteraf brengt hij de gebruikte beker naar het bekerinzamelpunt, waar hij de waarde van de bekerjeton (1 euro) terugkrijgt in cash geld.

Schepen van Toerisme en Milieu Bram Degrieck is fier op de initiatieven, en vooral op de herbruikbare bekers. "Dankzij deze initiatieven gaan vzw Festival Dranouter en gemeente De Panne samen de strijd aan tegen zwerfvuil en verminderen we het afval dat op de afvalberg belandt. Dankzij de herbruikbare bekers sparen we op deze manier algauw enkele tienduizenden wegwerpbekers uit. Voor de gemeente is het een aanzienlijke éénmalige investering, maar het past wel in het actieplan 'De Panne Proper'. Het is de bedoeling dat deze bekers voor elke activiteit gebruikt worden waar het risico bestaat dat wegwerpbekers uiteindelijk zwerfvuil worden. Op die manier zijn grote evenementen, zoals Festival aan Zee, minder belastend voor de omgeving. En minder zwerfvuil op het terrein staat gelijk aan een nog leukere ervaring voor de bezoeker!"

Familiefestival met kermis en speeldorp 'Diep in de Zee'

Festival aan Zee profileert zich ook dit jaar opnieuw als een op en top familiefestival. Voor de kinderen is er zowel op zaterdag als op zondagnamiddag een indrukwekkend gratis speeldorp, met als thema 'Diep in de Zee'. Je vindt er een klim- en klauterparcours van Atlantis, de ark van Andy met echte dieren, piratenverhalen, graffiti-workshops, een Zeemeerminnenrots... Op zaterdag kan je deelnemen aan een initiatie zeilwagenrijden op het strand van De Panne. Gratis fun verzekerd!
Op zondag treden De Helden (Ketnet) en kidsdisco DJ Zina op in de Mainstage.
Ook de festivalkermis op de zeedijk is opnieuw van de partij!

Het volledige kidsprogramma is terug te vinden op de website.

Lokaal talent in Belfius Beach Boutique

Op Festival aan Zee staan niet enkel gevestigde waarden, er is ook plaats voor beloftevol, West-Vlaams talent in de Belfius Beach Boutique. Sommige groepen brengen covers, andere voornamelijk eigen werk, maar verrassen doen ze allemaal! Op zaterdag 28 april kan je George Dylan, Ambrazar, Evie, BEUK en DJ Rednax aan het werk zien. Op zondag 29 april is het de beurt aan Free Thinkers Clan, Lorith, Crêpe Brulée, Planeet 9, Mr Helios. Meer info over de artiesten in de Belfius Beach Boutique en het uurschema vind je op de website: https://www.festivalaanzee.be/nl/line-up

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Festival aan Zee
Datum: 
28 & 29 april 2018
Locatie: 
Stand, De Panne
Meer over