MIRRANDA is de nieuwe band van frontmannen Pieter-Jan Van Den Troost (Willow) en Pieter Schrevens (Five Days). Na elk afzonderlijk de bronzen medaille te kapen in Humo’s Rock Rally en elk hun eigen weg in het muzikale landschap te banen, besloten ze to double the fun samen een band op te starten.

Vandaag releaset MIRRANDA 'Sand Head', de voorloper van debuut-EP, 'Total Bonjour' die op 3 december 2019 verschijnt. De EP-release vindt plaats op donderdag 12 december 2019 in Het Depot (Leuven).

“Grootste liefdesproclamaties moet je niet verwachten in ’Sand Head’. Maak kennis met een personage dat compleet het tegenovergestelde doet om zijn geliefde te veroveren: hij steekt zijn kop in het zand en doet alsof er niets aan de hand is. Struisvogelpolitiek in de liefde? Typisch Belgisch", aldus frontman Pieter-Jan Van Den Troost over deze eerste single.

MIRRANDA staat voor cheeky vintage pop met een vleugje ironie. Denk aan Tame Impala die de soundtrack voor The Breakfast Club zou maken, The Beatles die een Marvel-film zouden scoren of Paul Simon die met MacDeMarco een kerstalbum zou opnemen. MIRRANDA is een hoop muzikale anachronismen bij elkaar, die verbonden worden door één knipoog.

Sinds 2019 is MIRRANDA artist in residence in Het Depot. De band speelde een reeks concerten op festivals als Festival Aan Zee en Beleuvenissen. Daarnaast verzorgde MIRRANDA supports voor School Is Cool, .blackwave en Bent Van Looy.

Begin december laat de band een eerste EP op de wereld los. ‘Total Bonjour’ werd opgenomen met Bert Vliegen (Teen Creeps, Whispering Sons en Poppel) achter de knoppen. Jan Chantrain (Balthazar, Ertebrekers) en Ward Neirynck (Yevgueni) namen de mixing voor hun rekening.

PERS

  • "MIRRANDA beschikt over een opbeurende retroklank, die de dagelijks aanbevolen hoeveelheid serotonine aan zijn laars lapt (...) Een glimlach kan niet onderdrukt worden door hun sympathieke, synthgerichte en aanstekelijke ode aan het omgaan met ldvd." - Dansende Beren
  • “We denken spontaan aan Inspiral Carpets, The Boo Radleys en The Housemartins. Zelf zien ze zich graag vergeleken met MGMT, Fleetwood Mac, Tame Impala en The Beatles die besluiten een licht benevelde jamsessie te houden op een zwoele zomeravond.” - Luminous Dash

UPCOMING SHOWS

  • 12.12.2019 • HET DEPOT (LEUVEN)
  • 15.01.2020 • LA MACHINE (BRUSSEL)
  • 18.03.2020 • CABRON (ANTWERPEN)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over