‘The Road’ is de voorbode van een later te verschijnen nieuw album van Mirek Coutigny. Deze nieuwe plaat wil een hoopvol verhaal vertellen, ondanks de post-apocalyptische wereld waarin de plaat zich zal afspelen.

“Veel dystopische boeken en films focussen op de directe horror na de apocalyps. De zombie’s en de pandemieën. Wat mij interesseerde was de veerkracht van mensen: hoe er na deze horror een nieuw verhaal begint. Hoe het tegelijk ook een kans is om een nieuwe wereld op te bouwen. Ik begon dit album te schrijven in maart 2020, wanneer we allemaal thuis zaten. Het werd een wereld waarin ik elke dag een paar uur kon vluchten.”

Het nummer verschijnt samen met een clip van filmmaker Bas Verbruggen, met actrice Simone Milsdochter (Wolven, Als De Dijken Breken) in de hoofdrol.

De videoclip wil een ode aan de traagheid zijn, weg van de hedendaagse flitsende montages. “Het was belangrijk voor mij dat de beelden de muziek niet overnemen, maar een canvas worden waarop de luisteraar zelf een verhaal kan projecteren. Simone dwaalt langzaam door het landschap, een landschap dat subtiele post-apocalyptische tekens vertoont. Maar wat is er precies gebeurd? En wat is haar verhaal? Dat kan door elke luisteraar anders ingevuld worden.”

‘The Road’ brengt ook een evolutie in de sound van Mirek Coutigny. Waar eerdere albums eerder focusten op de piano, geven de drums (Elias Devoldere) en basgitaar (Klaas Tomme) een nieuwe dynamiek aan de muziek. De sound is elektronischer en grootser geworden. Jonathan Bonny(percussie), Jolien Deley (cello), Tille Van Gastel (dwarsfluit) en de strijkers van Ma’at vervolledigen het arrangement.

Beluister 'The Road' HIER
Bekijk de video van 'The Road' HIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over