Marktrock Leuven pakt dit jaar uit met een topaffiche. Op het prodium straks in Leuven onder meer Gers Pardoel en Slongs Dievanongs maar de topact dit jaar is zonder twijfel singer-songwriter Milow.

“We zijn er inderdaad in geslaagd om Milow te strikken voor een uniek concert in zijn thuisstad. Daar zijn we uiteraard bijzonder fier op”, zegt organisator Henk Vermeulen van LIVE Entertainment.

“Milow is absoluut onze topact op zaterdag 15 augustus, al gaat het feestje nog even door op de Oude Markt met een optreden van Les Truttes als afsluiter. Ook Gers Pardoel en Jebroer, bekend van hun monsterhit ‘Banaan’, staan op de affiche op zaterdag.

Op vrijdag 14 augustus gaan we van start met Billie Leyers, de dochter van Jan Leyers. Fixkes en Slongs Dievanongs zijn ook van de partij. Topper op vrijdag is een éénmalig exclusief concert van Soulsister. Soulsister geeft één concert dit jaar en kozen ervoor om dat op Marktrock Leuven te doen. Sound of Stereo sluit de eerste festivaldag af. Ik denk dat we met die namen een mooie affiche hebben samengesteld die iedereen kan bekoren.”

Marktrock Leuven opnieuw een betalend festival

Mooie namen, maar koken kost nu eenmaal geld. “We verlaten de piste ‘gratis en Belgisch’ en maken er opnieuw een betalend festival van om de bezoekers een topaffiche aan te bieden. Tickets kosten 15 euro, maar voor de zogenaamde ‘early birds’ doen we een speciale actie”, zegt Henk Vermeulen van LIVE Entertainment. “We hebben geen andere keuze dan het festival opnieuw betalend te maken als we een affiche met zoveel kwaliteit willen bieden aan de bezoekers. De prijs voor een ticket is slechts 15 euro per festivaldag. Voor dat geld krijgen de mensen absoluut een top optredens aangeboden. We blijven trouwens één van de betaalbaarste festivals van Vlaanderen.”

LIVE Entertainment beseft echter dat de overgang van een gratis naar een betalend festival geen evidentie is en daarom pakt de organisator van Marktrock Leuven uit met een originele ‘early bird’-actie. “Dat klopt”, zegt Henk Vermeulen. “We brengen per festivaldag 12.000 tickets in omloop en we zijn ervan overtuigd dat die allemaal een eigenaar zullen vinden. De ‘early bird’-actie biedt de vroege vogels de kans om bijzonder goedkoop een ticket voor Marktrock Leuven te bemachtigen. Vanaf 1 juli gaat de verkoop van start via onze website. Die dag bieden we 100 tickets aan voor 1 euro. Op 2 juli gaan er 200 tickets voor 2 euro de deur uit. En zo gaat dat verder tot er uiteindelijk nog 1.500 tickets aan 15 euro beschikbaar zijn op het einde van de rit. De snelle beslissers kunnen dus een koopje doen”, besluit Henk Vermeulen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Marktrock Leuven
Datum: 
14 en 15 augustus 2015
Locatie: 
Binnenstad, Leuven

Reservatie:

Meer over