Intense folk & psychedelica in vintage Midlake-verpakking.

Het was even angstig de adem inhouden voor de fans van Midlake toen frontman/songsmid Tim Smith eind vorige jaar verkondigde dat het voor hem over was. Maar jullie kunnen opnieuw rustig ademhalen want de overgebleven bebaarde barden onder leiding van nieuwbakken frontman/gitarist Eric Pulido hebben een knoert van een vierde plaat ‘Antiphon’ bij elkaar geschreven. Het blijft vintage Midlake, met melancholische folky melodieën en harverwarmende close harmony, maar binnenkomer en titelsong ‘Antiphon’ verraadt een meer psychedelische aanpak met hier en daar een synthlijn die komt bovendrijven.

Op Pukkelpop ’13 mocht Midlake het kaarslicht in de Club uitblazen en dat deden ze met twee nieuwe leden aan boord, Joey McClellan als snarendrijver en Jesse Chandler op keys die ook regelmatig de fluit bovenhaalt, wederom voortreffelijk. “De rit met Midlake was zoals altijd foutloos” wist Humo achteraf te melden, terwijl De Standaard het bij “excellente muzikanten, veel goeie harmoniezang. Goed concert van een zeer onderlegde band” hield. 

Op 4 november gaan de psychedelische poppen aan het dansen in de betere platenwinkel en zoals altijd zweert Midlake bij label en AB-hofleverancier Bella Union (Beach House, Fleet Foxes, John Grant) voor de Europese verdeling van ‘Antiphon’. Bij de Amerikaanders duiken ze voor het eerst in zee met ATO Records, het label van Dave Matthews (zonder ‘Band’ achter de naam), met kleppers als Alabama Shakes, Gogol Bordello (in AB op 7/12) en My Morning Jacket in de rangen. Uitkijken naar een schone avond vol pure melancholie in vertrouwde Midlake-verpakking… 

Vanuit The Big Apple besprenkelt liedjessmid Israel Nash ons met zijn melancholische, psychedelische country/folkrock. Loose Music, met oa. Neko Case, The Felice Brothers en M. Ward in de rangen, is het label dat zijn platen over de hele wereld verscheept en daar zijn we hen dankbaar voor. Luisterliedjes gesopt in een warm bad van Americana, ideaal voer voor deze periode van het jaar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Midlake
Datum: 
zondag 2 maart 2014
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over