Mickael Karkousse deelt vandaag de single ‘The Good Life’, een tweede voorproefje van zijn debuutalbum dat verschijnt in het najaar van 2023. ‘The Good Life’ is een feel good, uptempo track met een 70s New York disco vibe, waarin percussie, drums en catchy vocals gecombineerd worden. Op zondag 20 augustus stelt Mickael Karkousse zijn debuutplaat exclusief voor op Pukkelpop.

Luister naar The Good Life

Twee jaar na zijn debuut-EP 'Where Do We Begin' is Mickael Karkousse klaar voor het grote werk. Toegegeven, dat klinkt eigenaardig voor iemand die al zes platen heeft gemaakt met één van de populairste Belgische bands van de 21ste eeuw – een viertal uit Kortrijk dat op hoogst ontvlambare wijze de brug sloeg tussen rock en elektronica. Maar het is niet overdreven om te stellen dat de GOOSE-frontman tijd nodig had om zijn eigen geluid te vinden.

Het debuutalbum van MK is pure expressie. Een verlengde van hemzelf. “In de regel heb ik het moeilijk om gevoelens uit te drukken, behalve met muziek. En op deze plaat heb ik dat – omdat er niemand anders was om rekening mee te houden – meer dan ooit kunnen doen. Meer nog: ik heb geleerd om geen schrik te hebben. Telkens als mijn producer vroeg of we iets wel zouden doen, heb ik ja gezegd. En door altijd ja te zeggen, zijn we vaak op een verrassend spoor terechtgekomen – een spoor waar ik vaak zelf nog moest aan wennen. Alles voelde aan als onontgonnen terrein, en daar ben ik fier op.”

De producer waar MK het over had, heet trouwens Victor Le Masne, een Fransman die eveneens Endless, de vorige worp van GOOSE, onder handen nam, daarnaast ook platen producete voor Kavinsky, Juliette Armanet en Gaspard Augé (Justice), en naar aanleiding van de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar werd gevraagd om een nieuw arrangement voor de Marseillaise te schrijven – als eerste in bijna tweehonderd jaar!

Al is Le Masne zeker niet de enige reden waarom dat verrassend spoor vaak richting Franse pop leidde. “Ik ben daarmee opgegroeid”, zegt MK. “Mijn papa is Frans en ik heb in mijn kindertijd op tv naar niets anders gekeken dan Franse variétéprogramma’s. Ik ben blij dat dat aspect er op de plaat ook zo ongegeneerd uitkomt, want het is een geluid dat 100% in mijn DNA zit.”

Maar dus ook in dat van Le Masne. “Onze match is ongelofelijk”, zegt Mickael Karkousse over zijn Franse wapenbroeder. “Het was als werken met familie. We vullen elkaar op natuurlijke wijze aan, waardoor we ook snel ideeën kunnen pingpongen. Al kwam het vaak hierop neer: klonk het ‘cher, bon goût, moderne et généreux’, dan wisten we dat we op de juiste piste zaten.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: