Michiel de Meyer en Jo Hens worden understudy van respectievelijk Jelle Cleymans en Jonas van Geel in de spektakel-musical 40-45. Jelle en Jonas spelen in principe alle voorstellingen maar de schoolvoorstellingen zullen door het duo De Meyer-Hens gespeeld worden. Ook als Jelle of Jonas ziek mochten zijn, dan komen Michiel en/of Jo in actie.

Michiel De Meyer kennen we vooral als winnaar van “Steracteur/Sterartiest” . Daarnaast was hij ook reeds te zien in verschillende musicals en speelt hij de rol van Arne in Thuis.
Met Jo Hens gaan we van Thuis naar Familie want in die serie geeft hij sinds 2009 gestalte aan het personage Nico. Ook in het theater heeft Jo zich al vaak bewezen. Zo speelde hij mee in De Wijkagenten en de theatertour van Aspe - Moord in het theater en Aspe 2 - Het dodelijk jubileum.

Michiel De Meyer: “Van sommige rollen droom je om die te mogen spelen. Ik denk niet dat ik snel nog de kans krijg om zo’n mooie rol te vertolken.”

Jo Hens: “Het is voor mij een hele eer om in zo'n grote productie te mogen staan en samen te kunnen werken met zoveel getalenteerde mensen. Ik zal me er dan ook volledig in smijten en er vooral ontzettend van genieten!” Naast deze 2 understudies maakt Studio 100 vandaag ook het volledige ensemble bekend. Eerder was al bekend dat er 2 hoofdcasts waren (groen & blauw), maar nu zijn daar ook de namen van het ensemble aan toe gevoegd. En ook in het ensemble werd de rode draad van talent doorgetrokken.

Frank van Laecke, regie & script:Met Michiel en Jo hebben we fantastische understudies gevonden voor de twee hoofdrollen. Daarnaast beschikken we ook nog eens over een ijzersterk ensemble om verder invulling te geven aan het epische verhaal van 40-45.”

Niels Batens Temse
Mathieu Bekaert
Annelies Boel Antwerpen
Guus Boswinkel Tilburg
Pieter Casteleyn* Laarne
Martijn Claes Neerpelt
Steven Colombeen* Gent
Joris De Beul* Dendermonde
Christophe Degelin* Gent
Martine De Jager Meer
Michiel De Meyer Boom
Nordin De Moor* Antwerpen
Hans De Munter Berchem
Line Ellegiers Gavere
Juan Gerlo Wilrijk
Pauline Joris Mortsel
Dorian Liveyns Ronse
Helena Nijs Leuven
Jeroen Phaff Ingen, Nederland
Liesbeth Roose Gent
Tim Saey* Beernem
Jan Schepens* Astene
Jurgen Stein* Deurne
Laura Seys Antwerpen
Charlotte Suijs Puurs
Liv Van Aelst* Zwijndrecht
Kobe Van Herwegen Deurne
Maja Van Honsté Borgerhout
Hilde Van Wesepoel Zwijndrecht
Tim Stuart Verenigd Koninkrijk
*waren ook te zien in 14-18

Verhaal
40-45 speelt zich af in Antwerpen, vlak na de eerste wereldoorlog. Staf en Louis Segers worden met een jaar verschil geboren. Ze groeien op in een warm nest. De broers zijn hartsvrienden en niets lijkt hun band te kunnen breken… Tot het onvermijdelijke gebeurt: de Tweede Wereldoorlog breekt uit en dat laat sporen na in iedere huiskamer, in elk gezin. Ook in het gezin van Staf en Louis…

Intussen zijn er al meer dan 170.000 tickets verkocht en is de voorstelling opnieuw verlengd tot en met 23 december 2018.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
40-45
Datum: 
Vanaf 7 oktober 2018
Locatie: 
Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs

Reservatie:

Meer over