Leuk nieuws voor de liefhebbers van Koning Lou en zijn vrienden. Niet alleen krijgen de kinderen nu zaterdag 28 december 2013 een extra lange aflevering te zien om het eerste seizoen af te sluiten. Er komt ook een gloednieuw, tweede seizoen aan in 2014.

In Spatzelbrüdenbotsenknotskes is elke dag een speciale dag, maar wanneer er plots zomaar een ei uit de lucht valt, wordt zaterdag 28 december 2013 toch nog net dat tikkeltje specialer. Het blijkt de voorbode te zijn van de ontsluiering van een mysterieus geheim: Het Geheim van de Toverfontein.

Koning Lou (Kevin Bellemans) herinnert zich plots een eeuwenoud perkament. Daarin staat dat fontein Alain (gastacteur Michel Verkinderen) tot leven zal komen als er drie dingen gebeuren. Ten eerste moet er een ei uit de lucht vallen. Ten tweede zou er een lelijk wit konijn drie keer op de poort van het Kasteelplein komen kloppen. En ten derde…? Dat heeft Koning Lou, en alleen hij, in de hand. Als de fontein in aanraking komt met ‘koninklijke pipi’, pas dan zal de fontein tot leven komen. Koning Lou zal dus in de fontein moeten plassen.

Maar zomaar plassen in een fontein, dat zijn toch vuile manieren? Met het vooruitzicht dat de fontein hem misschien wel alle rijkdom van de wereld kan schenken, is onze Koning echter snel overtuigd. Maar de gevolgen van zijn daden zijn geen rijkdom of plezier, integendeel. De drie gezworen kameraden Koning Lou, Stakke (Bert Huysentruyt) en Dréke (Alain Rinkhout) krijgen ruzie… voor het eerst in hun leven!

Komt het nog goed tussen Stakke, Dréke en Koning Lou? Dat zie je in de laatste, extra lange aflevering van het eerste seizoen van Koning Lou.

Koning Lou zaterdag 28 december 2013 om 9u30 bij VTMKZOOM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: