Vandaag verschijnt het nieuwe album 'Never Coming Back' van de Antwerpse composer en muzikant Miaux (Ultra Eczema) . De plaat is geïnspireerd door de nieuwe filmscore die ze zelf schreef voor de cult-spookfilm 'Carnival of Souls' (1962). Het artwork van het album is van de hand van de Belgische kunstenaar Dennis Tyfus.

'Never Coming Back', het nieuwe album van componiste en synth-virtuoze Miaux, vindt zijn oorsprong in de recente filmscore die ze componeerde voor de surrealistische en spookachtige cultfilm 'Carnival of Souls' (1962). De film is van de hand van de Amerikaanse regisseur Herk Harvey.

"'Carnival of Souls' beïnvloedde hedendaagse regisseurs zoals David Lynch, George A. Romero en Lucrecia Martel sterk."

Miaux componeerde de score nauwgezet in haar thuisstudio tijdens de lente en zomer van 2022 en vertrouwde daarbij enkel op haar twee handen en een enkele synthesizer. De première van deze vernieuwde score met film vond plaats op Videodroom / Film Fest Gent 2022.

De composities werden vervolgens ontrafeld, herschreven tot volwaardige nummers en samengevoegd tot een nieuw album getiteld 'Never Coming Back', met de onmiskenbare signatuur van Miaux.

Mia Prce, beter bekend als Miaux (uitgesproken als [mio:]), is een componiste en synthesizer-speler uit Antwerpen die met haar micro-muziek de melancholische ziel weet te raken. Al jarenlang bewandelt ze haar eigen unieke pad binnen de DIY-muziekscene. Haar muziek werd eerder uitgebracht op het label Ultra Eczema van Dennis Tyfus, en ze heeft opgetreden op uiteenlopende locaties zoals de Melkweg (Amsterdam), Café Oto (Londen), Mayhem (Kopenhagen), Trans Pecos (New York), Ancienne Belgique (Brussel), en vele andere plaatsen wereldwijd.

ROOPE ERONEN

“Armed with a synth and devastating song writing skills, her music is minimal, melancholic and timeless, somewhere between Roedelius, Ruth White and electronic realisations of Baroque music”

Ze heeft getoerd in Europa met bands als No Age en US Girls en heeft gespeeld op gerenommeerde festivals, waaronder Roadburn (NL), Wiener Festwochen (Oostenrijk), en het Curtas Film Festival (Portugal).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over