In Paleis 12 werden donderdagavond opnieuw de Music Industry Awards (MIA's) uitgereikt, de belangrijkste muziekprijzen van ons land. Stromae nam 3 MIA’s mee naar huis: die voor ‘Beste auteur/componist’, ‘Beste clip’ (voor L’enfer) en ‘Beste live act’. Dat brengt Stromae’s MIA-teller op 20, wat een absoluut record is in vijftien jaar MIA’s!

2022 was opnieuw een bijzonder jaar voor Stromae. Met zijn alomgeprezen 3e plaat Multitude stond hij afgelopen jaar op de grootste festivals in Europa en Amerika en ging hij op tournee door Canada en de US. Hij werd de eerste Franstalige artiest die erin slaagde om 2 opeenvolgende avonden Madison Square Garden in New York uit te verkopen met een 100% Franstalig repertoire, en stond tot viermaal toe in een uitverkocht Centre Bell in Montreal.
Zijn Europese arenatour gaat dit jaar van start in maart en loop door tot december. In België zal hij 8 keer optreden in Paleis 12 en is hij te zien op Rock Werchter.

Naast Stromae viel ook Coely in de prijzen: zij was op missie in het buitenland en moest verstek geven gisteravond in Paleis 12, maar ze kreeg wel de MIA voor ‘Beste Hiphop’ toebedeeld! In 2022 liet Coely opnieuw van zich horen, met twee gesmaakte singles 'Run It Up feat. Albi X' en 'Alive' én een triomfantelijke terugkeer naar de festivalpodia. 2023 trapt ze af met nieuwe song 'Kaos', na een intense persoonlijke reis op zoek naar gemoedsrust. Ze zocht naar antwoorden in haar omgeving, de wereld om haar heen, maar stelde vast dat wat ze zocht, in zichzelf te vinden is. Acceptatie is de sleutel. Vandaag kan ze zeggen dat ze de schoonheid heeft gevonden in de chaos.

Gepakt en gezakt met al deze nieuwe tracks en nog veel meer, schittert Coely binnenkort op de podia van de AB (25/03) en De Roma (31/03).

Ook voor Max Colombie van Oscar and the Wolf werd het een mooie avond: niet alleen kreeg hij alle lof voor zijn spectaculaire openingsact tijdens de live show van de MIA's, maar hij mocht ook een platina award voor zijn hitsingle ‘Warrior' mee naar huis nemen. ‘Warrior’ werd door de Voetbalbond gekozen als hét WK-anthem en het werd meteen de meest succesvolle WK-single ooit in België.

De song is van groot belang voor Max Colombie zelf. Het nummer betekende voor hem letterlijk een nieuwe start, zowel persoonlijk als professioneel. “Het was bedoeld als een hymne over het veroveren van de wereld, maar toen groeide het uit tot iets anders. Soms zijn onze grootste triomfen de momenten waarop we onszelf overwinnen. Het nummer en deze award is voor iedereen die ergens voor vecht," – Oscar and The Wolf.

Oscar and the Wolf speelt op zaterdag 1 juli op Rock Werchter!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: