Nieuwe namen voegen zich al aan de affiche van les Ardentes 2014! Na Stromae, bevestigen ok nog M.i.a., Naughty Boy, Panda Bear, Melanie De Biasio, Valerie June, Zeds Dead, Nathan Fake, Agoria, Todd Terje Live, Benjamin Clementine, Cats On Trees, En Coely.

M.I.A. alias Mathangi « Maya » Arulpragasam staat bekend als een baanbrekend artiest. Haar albums « Arular » en « Kala » hebben de hedendaagse muziek gebrandmerkt, dankzij nummers als « Galang », « Sunshowers », « BoyZ », « Bird Flu », en hit « Paper Planes » is ze de popmuziek via de underground kunnen binnensluipen.

Na een gemiste afspraak wegens moederschap in 2008, komt M.I.A. zaterdag 12 juli haar nieuwe plaat «Matangi » presenteren op Ardentes. De plaat die door de firma bestempeld werd als « té positief » is nochtans haar beste collectie songs van de zangeres sinds 2007. Veel samenwerkingen met, zoals gewoonlijk, de beste sound vernieuwers: The Weeknd, Hit-Boy, Surkin, Bobmo, Switch of nog Danja.

Naughty boy is voor het ogenblijk een van de meest gevraagde producers in engeland. zijn hitsingle met Sam Smith, « la la la » zit nog steeds in ons hoofd en zijn nieuwe met Emeli Sandé « lifted » is goed onderweg. Naughty Boy heeft nog veel andere hits in zijn zak klaarliggen en hij komt het op les ardentes bewijzen, op 10 juli.

Panda Bear aka Noah Lennox, een van de breinen achter het uitstekende Animal Collective heeft getekend voor vrijdag 11 juli op les Ardentes. Na zijn samenwerking met Daft Punk op « Doin'it right » uit RAM, bereidt Panda Bear de release van zijn nieuwe album voor, de opvolger van de uitstekende « Tomboy ».

Ze heeft ongetwijfeld een van de mooiste stemmen die we de laatste jaren hebben gehoord. Melanie De Biasio, wiens prachtige album steeds nieuwe luisteraars weet te overtuigen, speelt zaterdag 12 juli op les Ardentes. Een andere unieke stem is die van Valerie June die op de affiche van 10 juli staat.

Kent u Benjamin Clementine nog niet? Luister snel naar « Cornerstone », het helpt begrijpen waarom alle grote festivals vechten om hem te tekenen. Op 13 juli is hij in Luik. Wat de vurige nachten betreft : Nathan Fake, Danton Eeprom En Agoria Voegen Zich Bij Vitalic, Booka Shade en levende legende Giorgio Moroder op de Electro Affiche van vrijdag 11 Juli.

De Noorse king of nu disco edit, Todd Terje staat op 12 juli, naast Caribou, om zijn eerste album live te presenteren. Op dezelfde dag spelen de knettergekke Canadezen van Zeds Dead, naast Dope D.O.D en Yellow Claw op de Aquarium stage. Urban Music liefhebbers worden nog eens in de watten gelegd. De kenners zullen ongetwijfeld rijzende ster Coely.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Les Ardentes
Datum: 
10, 11, 12 en 13 juli 2014
Locatie: 
Luik

Reservatie:

Meer over