Met ‘Love Letters’, dat al sinds afgelopen maart in de winkelrekken ligt, tekenen de Engelsen voor een prachtig nieuw successalbum dat naadloos aansluit bij hun succesverhaal dat in 2005 van start ging met een eerste EP.

Joseph Mount, zanger, architect en het brein achter de Engelse electroformatie, heeft de wind in de rug! Zijn vorige album ‘The English Reviera’ was een doorslaand succes, met dank aan de critici die hem ‘een visionair’, ‘exotisch’ en ‘stijlvol’ noemden. Voor zijn terugkeer waren de verwachtingen natuurlijk hooggespannen. Met zijn vierde album, opgemaakt als een liefdesbrief, kiest Metronomy niet voor de gemakkelijke oplossing. Hij slaagt erin om de vertrouwde recepten te blijven gebruiken, maar tegelijk hypermodern te blijven. Het bewijs? De eerste single die in november 2013 onthuld werd! “I’m Aquarius” is eenvoudig en efficiënt. Metronomy zet dansvloeren over de hele wereld op stelten met onweerstaanbare hits als “The Upsetter”, “Love Letters” en “Call Me”. Na een triomftocht in het voorjaar, met onder meer een concert in een tjokvolle AB in april, wordt Metronomy deze week ongetwijfeld één van smaakmakers op Rock Werchter.

De leden van Metronomy hebben zich kunnen opwerken in de hoogste kringen van de Engelse en internationale scene dankzij hun talent en originaliteit, zonder daarbij hun remixes voor onder andere Lady Gaga, Franz Ferdinand, Justice, Sébastien Tellier en Gorillaz te vergeten. Metronomy kondigt een terugkeer aan voor dit najaar, en zal op 9 december optreden in het Koninklijk Circus! Aarzel niet en kom hen mee (her)ontdekken! De voorverkoop start op vrijdag 25 juli om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Metronomy
Datum: 
9 december 2014
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel

Reservatie:

Meer over