'Master of Puppets' van Metallica is door de luisteraars van alternative rockstation KINK gekozen tot beste harde gitaarplaat aller tijden. Het nummer staat daarmee - net als vorig jaar - op de eerste plaats van de KINK Heavy 100. 'Killing in the Name' van Rage Against The Machine' en 'Deutschland' van Rammstein hebben respectievelijk de tweede en derde plek weten te bereiken.

De KINK Heavy 100 is Tweede Paasdag van 10 uur 's ochtends tot 19 uur 's avonds te horen op KINK en wordt gepresenteerd door Eric Corton, Tim op het Broek, Tessa Mol en Stefan Koren.

Vanaf Goede Vrijdag 2 april zijn er het hele weekend al extra heavy tracks te horen op KINK.

“In de net iets meer dan twee jaar dat KINK bestaat is de Heavy 100 al uitgegroeid tot een geliefde traditie”, aldus programmadirecteur Michiel Veenstra. "De muziek van bands als Metallica, System of a Down, Linkin Park en Nirvana is altijd al een belangrijk ingrediënt van wat KINK tot een unieke zender maakt en Tweede Paasdag is inmiddels DE dag waarop we die harde kant extra in het zonnetje zetten".

De Top 10 van de Heavy 100:

1 Metallica Master of Puppets
2 Rage Against The Machine Killing in the Name
3 Rammstein Deutschland
4 System of a Down Chop Suey!
5 Tool Sober
6 Korn Freak On A Leash
7 Iron Maiden Run To The Hills
8 Foo Fighters The Pretender
9 Slayer Angel of Death
10 Linkin' Park One Step Closer

De volledige Heavy 100 is hier te vinden.

KINK is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt. Daarnaast is er themazender KINK DNA CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren ’80 en ’90, KINK INDIE met de beste nieuwe Indie Alternatieve en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over