Op 2 december jl kon de organisatie Metallica aankondigen als de eerste headliner voor Pinkpop 2014. De band stond in 2008 al op Pinkpop, dat toen voor de eerste keer niet plaatsvond in het Pinksterweekend. Deze keer is dat wel het geval en zal de band het festival afsluiten op Pinkstermaandag 9 juni. De band komt naar Landgraaf voor een all request show; voor het eerst in het bestaan van deze band met talloze platina albums en prijzen op hun naam. Als een speciaal eerbetoon aan de fans zal de band "Metallica by Request" introduceren, de ultieme interactieve Metallica show ervaring.

Fans die online tickets kopen voor Pinkpop worden uitgenodigd om te stemmen en zo de setlist van hun dromen samen te stellen met Metallica songs. Ze krijgen de kans om hun eigen setlist samen te stellen uit meer dan 30 jaar Metallica materiaal, bestaand uit bijna 140 nummers. Van de traditionele set van 18 nummers die Metallica zal spelen zullen er 17 afkomstig zijn uit de bovenste regionen van deze de lijst en, omdat de band ook een bijdrage wil leveren, is het achttiende nummer een gloednieuw nummer! Fans kunnen op www.metallica.com bekijken op welke nummers is gestemd door andere fans en het wat het eindresultaat is voor hun show.

"We worden zo langzamerhand knettergek tussen de vier muren van de studio en zijn eraan toe om in mei en juni volgend jaar weer nieuwe energie te krijgen van onze toegewijde Europese vrienden,' zegt drummer Lars Ulrich. 'Bovendien wordt het allemaal nog leuker doordat onze gekke fans de nummers uitkiezen die we gaan spelen, en ze halen een last van mijn schouders omdat ik degene ben die normaal gesproken de setlist opstelt!'

Met de bevestiging van Arcade Fire is er weer een prachtige naam toegevoegd aan het programma van Pinkpop 2014. De Canadese rockband is een van de spannendste acts van het moment en staat geprogrammeerd op Pinkstermaandag 9 juni. De band gevormd rond het echtpaar Win Butler en Régine Chassagne bracht op 25 oktober hun nieuwe album 'Reflektor' uit. 'Reflektor' is de door critici bejubelde opvolger van album 'The Suburbs' en bijbehorende single 'We Used To Wait', waarmee Arcade Fire definitief doorbrak. 'We Used To Wait' werd zelfs Megahit op 3FM.

Zanger Dan Smith van het Britse Bastille heeft vorige week woensdag live, tijdens de sluiting van het Glazen Huis van 3FM's 'Serious Request 2013', laten weten dat de band volgend jaar voor een aantal shows naar Nederland komt. Gelukkig wordt Pinkpop daarbij niet overgeslagen. Bastille​ scoorde afgelopen jaar grote hits met 'Pompeii', 'Of The Night' en 'Things We Lost In The Fire', allemaal afkomstig van debuutalbum 'Bad Blood', en staat in maart 2014 op de planken van een reeds uitverkochte Heineken Music Hall. Stond de band afgelopen jaar nog als invaller op de Brand Bier Stage van Pinkpop, nu mag Bastille band zich dus geheel terecht opmaken voor een spot op de 3FM stage op zaterdag 7 juni.

De Brusselse artiest Stromae heeft afgelopen zondag tijdens zijn verrassingsbezoek en -optreden in 3FM’s Glazen Huis bekendgemaakt dat hij een show zal geven op Pinkpop 2014. Stromae is een dichter, kunstenaar en chansonnier in één, gevangen in een lang, tenger postuur met een aparte motoriek. Zijn fotogenieke gezicht en opvallende kledij verhullen de bescheiden, beleefde en innemende Paul van Haver. Een ‘doodgewone’ Brusselse twintiger die naar eigen zeggen personages creëert in zijn muziek; een etalagepop als vaderfiguur in ‘Papaoutai’, een dronkenlap met liefdesverdriet in ‘Formidable’ en een androgyn wezen met twee gezichten in ‘Tous Les Mêmes’. Na zijn uitverkochte clubtour en een reeds uitverkochte Heineken Music Hall is Pinkpop de logische volgende stap, waar hij op 9 juni op het podium staat.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Pinkpop
Datum: 
7,8 en 9 juni 2014
Locatie: 
Landgraaf, Megaland

Reservatie:

Meer over