De hardste bandcontest van Nederland, de Metal Battle, gaat weer van start. In totaal kunnen 48 bands meedoen aan deze talentenjacht. De winnaar mag optreden op diverse grote festivals zoals Baroeg Open Air, Angelfest, Skullfest en Stonehenge. Voor een beginnende band is dat een mooie kans om zich in de kijker te spelen.

Via MetalBattle.nl kunnen bands zich inschrijven. De bands die door de selectie komen moeten zich eerst bewijzen in een provinciale strijd. Daarna gaan ze door naar één van de 3 halve finales, de finale wordt gespeeld in poppodium Estrado in Hardewijk.

Poppodium Baroeg host op vrijdag 3 februari de voorronde Zuid Holland en op zaterdag 18 maart een halve finale, ook wel ‘Veldslag West’ genoemd. Baroeg vindt het belangrijk dat jong talent de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Baroeg geeft bands de kans te spelen in een echte concertzaal die zich ook nog eens specialiseert in metal. Het poppodium roept regionale metalbands met ambitie en talent dan ook op om zich snel in te schrijven.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over