Warme temperaturen of niet: Met Vier in Bed deed het de voorbije week weer erg goed met gemiddeld 605.303 kijkers (live +vosdal), goed voor een marktaandeel van 29,8% (VVA 18-54). De aflevering van donderdag 17 juli behaalde zelfs een marktaandeel van 33,9%. Met een gemiddelde van 600.000 kijkers doet dit vijfde seizoen van Met Vier in Bed het overigens beter dan ooit. Op maandag 21 juli 2014 stapt Met Vier in Bed voor de tweede keer dit seizoen op het vliegtuig naar Spanje voor 4 dagen zon, zee, cultuur, en vooral: bed and breakfasts.

Dit keer gaat de reis naar het uiterste zuiden van Spanje, met stops in Villanueva de la Concepcion, Los Ventorros, Vélez-Malaga en Mijas Costa, allemaal bij Malaga, de op één na grootste stad van Andalusië en de op vijf na grootste stad van Spanje.

De ene B&B-uitbater trok naar Spanje om aan stress en prangende deadlines in ons Belgenlandje te ontsnappen, de andere omdat ze van jongs af gepassioneerd was door Spanje, en nog een andere omdat de sport hem naar daar trok. Elk hebben ze hun eigen achtergrond, elk hun eigen interesses en interieursmaak, en bovenal elk hun eigen idee over hoe een B&B te leiden. Welk verblijf valt tijdens deze 7de Met Vier in Bed-week het meest in de smaak?

Aflevering 25 op maandag 21/07 om 21.20: Nuestro Cielo in Villanueva De La Concepcion

Deze week trekt met Vier in Bed naar het zuiden van Spanje. Aftrappen doen we in Villanueva de la Concepcion, een klein dorp op een half uur van de Costa Del Sol. Bovenop de berg vind je hier B&B Nuestro Cielo. Hier ontvangt Fabi sinds 2012 haar gasten. Haar vriend Frank komt af en toe op bezoek om haar bij te staan. "Ik ben verliefd geworden op dit land en zeker op Andalusië. In België wordt je gekweekt om op stress te produceren. Je moet alles tegen een deadline doen, om het even waar je ook zit, zowel thuis als op het werk en onderweg.", zegt Fabi. Nuestro Cielo herbergt 4 kamers die allemaal redelijk sober zijn ingericht om de gasten een rustgevoel te bezorgen. "De extra’s zullen van buitenaf komen.", belooft Fabi.

Aflevering 26 op dinsdag 22/07 om 21.15: Finca La Linda in Los Ventorros

De B&B-uitbaters trekken vandaag naar Los Ventorros, een gehucht in Comares, vlakbij Malaga. Daar baat de Nederlandse Linda hoog in de bergen haar B&B Finca La Linda uit. De energieke vrouw had een bloeiende zaak in Nederland maar haar grote droom om naar Spanje te trekken was nooit ver weg. In 2005 sloot ze uiteindelijk haar deuren. "M’n hele leven kwam ik al naar Spanje, en hier is zo’n passie ontstaan, dat ik zelfs als kind al vertelde dat ik later in Spanje zou gaan wonen. Zo ben ik in 2008 definitief hiernaartoe verhuisd." De authentieke Spaanse stijl van de finca bleef behouden en werd doorgetrokken tot in de 3 kamers. Linda bruist van de energie. Ze is altijd druk in de weer in de B&B en dat ligt in haar karakter. "Ik ben erg zorgelijk. Ik probeer 24 uur per dag voor mijn gasten klaar te staan en ik wil altijd iedereen verwennen. De periode dat mijn logees hier zijn, is de B&B hun huis."

Aflevering 27 op woensdag 23/07 om 21.15: Casa Africano in Velez-malaga

De derde B&B in deze Spaanse week ligt in Vélez-Malaga, een van de vele stadjes langs de Costa del Sol. Tussen de wirwar van straten en daken schuilt de kleurrijke B&B Casa Africano. Enkele jaren geleden kocht Christine het pand om te ontsnappen aan de sleur van België. Maar het is Inez die binnenkort de B&B in de praktijk zal uitbaten. Zij trok om dezelfde redenen naar het buitenland. “Ik heb een opleiding fotografie gedaan maar op de duur was het veel donkere kamer, weinig mensen. Daarom besloot ik naar het buitenland te trekken en de jobs die daar makkelijk te vinden zijn, bevinden zich in de horeca. Dat soort werk beviel me goed en zo heb ik mijn ervaring opgedaan". Toen ze de mogelijkheid zag Casa Africano uit te baten, aarzelde Inez geen seconde. Vandaag is haar vuurdoop, want de andere B&B-uitbaters zijn haar eerste gasten.

Aflevering 28 op donderdag 24/07 om 21.15: Casa El Aguila in Mijas Costa

Op de laatste dag van deze Met Vier in Bed-week in het zuiden van Spanje, trekken de uitbaters naar het uiterste zuiden van Malaga. In de populaire badplaats Mijas Costa ligt La Cala Golf Resort, het grootste golfgebied van Europa. Precies daar runnen de Belg Pierre en de Spaanse Isabel sinds 10 jaar hun B&B Casa El Aguila. Pierre leerde Isabel in Spanje kennen maar het was de sport die hem naar daar trok. "Ik kwam hier in ‘94 met een golforganisatie, 2 jaar later ben ik hier definitief naartoe verhuisd om appartementen te verhuren en enkele jaren erna leerde ik Isabel kennen. Ondertussen zijn we al 13 jaar samen en runnen we Casa El Aguila.", zegt de sportieve Pierre. Op straat zie je enkel een garagepoort maar daarachter gaat een weelderige B&B schuil. Wanneer je hier binnen komt, waan je je in een sprookje van 1001 nachten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over