Op maandag 7 juli 2014 worden de koffers gepakt voor de 5de Met Vier in Bed-week van deze zomer. En zomeren, dat kan zeker ook in eigen land. Dit keer trekken we van oost naar west. De eerste overnachting van de bed and breakfast-uitbaters vindt plaats in het Limburgse Teuven. Op dinsdag 8 juli trekken we naar het groene Brussegem in de achtertuin van onze hoofdstad, om op woensdag 9 en donderdag 10 juli te overnachten en te ontbijten in West-Vlaanderen. Deze week staat zelfs een logement op een schapenboerderij op het programma, een interessant totaalconcept van de West- Vlaamse broers Koen en Geert.

Aflevering 17 op maandag 07/07 om 21.20: doolkruid in Teuven

In de Voerstreek vlakbij het drielandenpunt ligt het koerijke dorp Teuven, in een landschap om verliefd op te worden. En zo is het precies gegaan bij Samy en Franck van B&B Doolkruid. Samy werkte tot 3 jaar geleden als administratief bediende in Oostrozebeke. Maar toen zijn bedrijf een nieuwe vestiging overnam in Aubel, moest hij regelmatig naar de Voerstreek. Samy vroeg zijn overplaatsing aan en magazijnier Franck liet prompt zijn magazijn achter om zijn grote liefde te volgen. "We gaan terug naar de authentieke B&B: samen aan tafel, wij geven volledig onze privé op.", zegt het koppel. Enkel in hun slaapkamer zijn de mannen alleen. Doolkruid heeft pas sinds januari dit jaar haar deuren geopend, en dus wordt het ontvangen van collega B&B-uitbaters een grote uitdaging.

Aflevering 18 op dinsdag 08/07 om 21.15: green cottage in Brussegem

In het Pajottenland, op een boogscheut van de hoofdstad, ligt het groene Brussegem. Daar schittert vierkantshoeve Green Cottage van Brusselaar Eddy, in het midden van nergens én dicht bij alles. Een B&B openen was voor Eddy een stap in het onbekende. In een vorig leven was hij immers een harde zakenman. Hij woont al 25 jaar in de hoeve maar de B&B met 8 gastenkamers is nog maar 6 maanden oud. Eddy is een man van de wereld en dat zie je ook aan de inrichting van zijn Green Cottage. Van zijn vele reizen heeft hij vooral de gezellige, rustige Afrikaanse sfeer onthouden, en dat probeert hij in zijn B&B onder te brengen. "Ik ben 54, ik heb altijd gedaan wat ik wil. Ik droom en probeer mijn dromen te verwezenlijken. Een tijd terug heb ik besloten deze B&B te openen en ik zal dat goed proberen doen.” Eddy hoopt dat zijn aanpak gesmaakt wordt, en anders luistert hij graag naar de feedback van de collega-uitbaters.

Aflevering 19 op woensdag 09/07 om 21.15: open huis in Staden

Broers Koen en Geert baten in het landelijke West-Vlaamse Staden Open Huis uit. Geert werkt nog deeltijds als onderwijzer, maar Koen gaf zijn job als leerkracht op voor een leven tussen de schapen. Open Huis is een totaalconcept. Naast de schapenboerderij verhuren de broers ook 5 vakantiewoningen met B&B formule.

“’t is niet de grand chique, maar wel voorzien van alle comfort.", klinkt het. Men zegt vaak dat het moeilijk samenwerken is met familie. Maar Koen en Geert betwisten dat: "Het is een voordeel om dit samen als broers uit te baten, omdat je mekaar heel goed kent en mekaar respecteert. Maar het moet wel klikken uiteraard."

Aflevering 20 op donderdag 10/07 om 21.15: vijverhuis in Zillebeke

De enige vrouw in het gezelschap deze week is Magalie. Zij kocht vijf jaar geleden samen met haar vriend Carl een vervallen pomphuis in het piepkleine Zillebeke nabij de historische stad Ieper. Het koppel besloot om van het Vijverhuis een B&B te maken met 3 gastenkamers. Alle verbouwingen en de inrichting deden ze zelf. "We zijn hier een jaar mee bezig geweest, maar nu is het helemaal onze eigen keuze, ons eigen ding."

Aangezien Magalie een bloeiende kaas- en traiteurwinkel runt, is ex-mecanicien Carl de drijvende kracht achter het Vijverhuis. Hij ontvangt de klanten en baat de brasserie op het gelijkvloers uit. Alles in het Vijverhuis is gloednieuw. De brasserie is nog maar 4 weken open en in de B&B sliep tot nu toe niemand. "De kamers zijn in orde, de volgende stap is klanten ontvangen", zegt Carl. Hun deelname aan Met Vier in Bed wordt dus een ware vuurdoop.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over