Met Vier in Bed wist zich ook de voorbije week weer goed te wapenen tegen het WK voetbal, met gemiddeld 590.000 kijkers, goed voor 25,2% marktaandeel (VVA 18-54).

Na een week in Spanje vertoefd te hebben, zoekt Met Vier in Bed het opnieuw op eigen bodem. En met ‘het’ bedoelen we... B&B’s. De ene al wat moderner dan de andere, de ene met de focus op het culinaire aspect, de andere met een zwak voor kunst en cultuur. Maar de 4 duo’s uit deze vierde Met Vier in Bed-week willen uiteindelijk allemaal hetzelfde: hun gasten in de watten leggen.

Vanaf maandag 30 juni tourt de Met Vier in Bed-karavaan doorheen heel België, met stops in het Antwerpse Laakdal, het Limburgse Waterschei bij Genk en het Luxemburgse Houffalize. Maar eerst wordt de dorst gelest in West-Vlaanderen, meer bepaald in Westvleteren. De bierliefhebbers worden meteen getrakteerd op het wereldberoemde trappistenbier als aperitief. Maar kunnen ook de andere B&B-uitbaters het verblijf in ’t Heilig Genot smaken?

Aflevering 13 op maandag 30/06 om 21.20: ’t heilig genot in Westvleteren

Deze week blijft Met Vier in Bed in eigen land. De eerste stop ligt in Westvleteren, te midden van de Vlaamse velden. Naast het wereldberoemde trappistenbier vind je er ’t Heilig Genot, de B&B die Sandie en Ivan minder dan een jaar geleden openden. Ivan baat ernaast een garage uit, Sandie een tearoom. En omdat ze het graag druk hebben, besloten ze’t Heilig Genot te openen. "Het voordeel is dat alles bij mekaar ligt. Duwen we 2 x op de bel, wil dat zeggen: help! Coup de feu! Bellen we 1 keer, gaat het om een klant die benzine wil hebben.", lacht het sympathieke koppel. De voormalige pastorij werd omgebouwd tot een adults only B&B met 8 romantische kamers met elk een open badkamer. Gezelligheid en romantiek zijn dan ook de codewoorden in ’t Heilig Genot.

Aflevering 14 op dinsdag 01/07 om 21.20: art of dreams in Laakdal

In de Zuiderkempen, in Laakdal ligt net naast de kerk een statig herenhuis uit 1903. Vijf jaar geleden kochten Danny en Wout het om het te verbouwen tot B&B Art of Dreams. "Het is altijd wel een droom geweest om ergens een oude hoeve of oud herenhuis te vinden. Dit pand was vrij bouwvallig maar we zagen meteen dat we er iets mee konden doen en zo zijn we hier aan dit avontuur begonnen.", klinkt het. Danny en Wout hebben meer dan 4 jaar gewerkt om het herenhuis in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Het koetshuis was zelfs zo vervallen dat ze het helemaal opnieuw opbouwden tot een hypermodern pand. Dat werd meteen ook de plaats om de 4 gastenkamers te huisvesten. Bed and breakfast staat voor een goed bed, en een goed ontbijt, 2 zaken die het Limburgse koppel hoog in het vaandel draagt.

Aflevering 15 op woensdag 02/07 om 21.20: het klooster in Waterschei

Eerder deze week sliepen de uitbaters van deze vierde Met Vier in Bed-week al in een pastorij en een herenhuis, maar vandaag maken ze hun koffer voor een logeerpartij in een klooster. Ze trekken richting Waterschei bij Genk, waar op een boogscheut van het stadion van KRC Genk een brasserie en B&B Het Klooster ligt, het geesteskind van Ben en Corina. "Dit was vroeger het klooster van de gebroeders van de Christelijke scholen. Waar nu de B&B is, sliepen zij, en hun gemeenschappelijke vertrekken vormen nu de brasserie.", zegt Ben. Hij stapte 2 jaar geleden samen met de zoon van de eigenaar in het project. Na een geslaagde sollicitatie van kokkin Corina werden ze collega’s, maar ook in de liefde trokken de twee uitersten mekaar na een tijdje aan. Het Klooster biedt 7 kamers die allen voorzien zijn van een sobere inrichting, maar dé troef van het Klooster is zonder twijfel de brasserie waar Corina de heerlijkste gerechten op tafel tovert.

Aflevering 16 op donderdag 03/07 om 21.20: eti-garden in Houffalize

Het laatste logeeradres deze week ligt in Houffalize, een dorp aan de vallei van de Ourthe in de Ardennen. Zeven jaar geleden verhuisden zestigers Etienne en zijn vrouw Hildegard naar deze streek en sinds vorig jaar verhuren ze 3 kamers in hun huis, elk met een eigen badkamer en met aandacht voor kunst, wat in het leven van de psychologen altijd al belangrijk is geweest. Etienne en Hildegard hebben een duidelijke visie over het runnen van een B&B. "Onze missie is om de mensen een zo prettig mogelijke vakantie te geven en wij doen alles wat in ons vermogen ligt om dat te doen slagen. We willen de mensen een thuisgevoel geven, want dat maakt het verschil." Gasten in de watten leggen is dan ook het liefste wat Hildegard doet, en dat is duidelijk te merken aan haar ontbijt dat vol verrassingen zit.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over