Na alweer een week in gastronomische oorden vertoefd te hebben, trekt Met Vier in Bed van maandag 22 tot en met donderdag 25 juli naar het land van de pasta en de passie: La bella Italia. Te midden van de Toscaanse cipressen en olijfgaarden ligt het landelijke dorpje Castiglion Fiorentino, waar we maandag 22 juli van start gaan om dan door te reizen naar Umbrië en het pittoreske Italiaanse bergdorpje Navelli. Wat agriturismo is, ontdekken we op donderdag 25 juli.

Casale di Brolio - Aflevering 29 op maandag 22 juli 2013 om 21.00
Op de heuvel van de Via di Porta a Brolio in Italië ligt Casale Di Brolio, de B&B van de Nederlandse Eline, haar nicht Dieuwertje en hun zakenpartner Marcello. Dieuwertje en Eline gingen vroeger elk jaar naar Italië en werden telkens wat verliefder op het mooie land. Marcello, de eigenaar van deze B&B, koesterde al lang de droom om bed & breakfast wat internationaler te maken maar hij miste zelf de talenkennis en een beetje vakgevoel. Dankzij Elines opleiding in de hotelschool en een uitstekende talenkennis, zag hij in Eline dan ook een ideale zakenpartner. Zij is verantwoordelijk voor alle reserveringsaanvragen en is ook de echte gastvrouw. Marcello ontfermt zich over de boekhouding, de bestellingen en het restaurantgedeelte, terwijl Elines nichtje Dieuwertje overal wat bijspringt en het ontbijt verzorgt.

Casale Colline Dolci - Aflevering 30 op dinsdag 23 juli 2013 om 21.00
Voor het tweede logement van deze week bevinden we ons in Orvieto, in de streek van Umbrië. Boezemvrienden Gert en Yvan zijn de buitenbeentjes van deze week want zij baten immers geen typische B&B uit en wonen en werken in België. Samen met hun gezin gingen de mannen al jarenlang samen op vakantie en enkele jaren terug kwamen ze op het idee samen een buitenverblijf te kopen. Ze besloten hun prachtige woning Casale Colline Dolci ook te verhuren als vakantiehuis, met B&B-service indien de gast dat wenst. Zo hebben ze dus steeds een gerante en een chef ter beschikking. Voor Gert en Yvan is het vandaag de eerste keer dat ze zelf gasten ontvangen en dat zorgt voor wat gezonde nervositeit.

Sotto le Volte - Aflevering 31 op woensdag 24 juli 2013 om 20.55
Christel woont al bijna 35 jaar in Italië en is de trotse eigenares van de unieke B&B Sotto le Volte in het oude pittoreske Italiaanse bergdorpje Navelli dat amper 320 inwoners kent. Het dorp vormt dus samen één grote familie. Die warmte en huiselijkheid is ook terug te vinden bij Christel. Wanneer je Sotto le Volte binnenstapt, waan je je meteen in een oude Italiaanse film. Het huis dateert van 1606 en werd met erg veel respect voor de authenticiteit ervan, en voor de mensen die het vroeger gebouwd hebben, gerestaureerd.

Le Mole sur Farfa– Aflevering 32 op donderdag 25 juli om 20.55
Le Mole Sur Farfa is het bijzondere levenswerk van de Italiaanse Stefano en de Vlaamse Elisabeth. Deze unieke agriturismo bevindt zich te midden van een uitgestrekt natuurpark. Elisabeth kwam in Italië terecht om er 9 maanden als vrijwilliger te gaan werken. De 9 maanden werden ondertussen al 9 jaar, nadat Elisabeth verliefd werd op Stefano en besloot om samen met hem een agriturismo uit te baten. In de eerste plaats zijn ze dus landbouwers, maar ze verhuren ook gastenkamers en hun logees kunnen meehelpen op de boerderij. Om hun concullega’s te laten proven van het leven op de boerderij, zetten ze hen aan het werk. Iedereen mag voor de eerste keer zelf kaas maken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: